Puconci so doma vedno neugodni

  Ob GEN-I Volleyju in Novi KBM Braniku so odbojkarice prve ekipe Calcit Volleyja po štirih odigranih krogih v 1A. DOL še vedno edina neporažena ekipa. Prav med temi tremi ekipami gre verjetno v letošnji sezoni iskati glavne kandidatke za naslov državnih prvakinj, prvi medsebojni obračun med njimi pa se obeta prihodnjo soboto, ko bodo v Kamniku gostovale Mariborčanke. Še pred tem čaka slovenske podprvakinje gostovanje v Puconcih, ki bo na sporedu to soboto ob 18. uri.

  V prejšnjem krogu so varovanke Gregorja Rozmana doma igrale z Ljutomerčankami, novinkami na prvoligaški sceni. Čeprav je bila razlika v kakovosti velika, so kamniške odbojkarice resno vstopile v tekmo, hkrati pa je bila to priložnost tudi za nekatere igralke, ki so do zdaj manj igrale. Med njimi tudi Anja Zorman, ki je bila z 12 točkami tudi najbolj učinkovita igralka tekme. »S svojo igro sem bila kar zadovoljna in mislim, da sem priložnost, ki sem jo dobila, tudi dobro izkoristila,« je bila s svojo sobotno predstavo zadovoljna letošnja novinka v kamniškem dresu. Res je, da sobotno gostovanje v Puconcih vsaj na papirju ne sodi v kategorijo najtežjih, vendar so Pucončanke predvsem na domačem igrišču že od nekdaj zelo neugodne nasprotnice. V primerjavi z lansko sezono je novinec trener Tin Vrabl, še lani igralec Maribora, prišli pa sta še Kristina Kerbler iz Slovenj Gradca in Ana Vilfan iz Ljubljane Volleyja, odšla pa je Angelina Ajnihar, ki se je vrnila v Formulo Formis.

  »Ker najbolj pomembne tekme šele prihajajo, ne smemo nobene ekipe podcenjevati. Prav na takšnih tekmah se lahko dobro pripravimo za najtežji del sezone, ki je pred nami. Puconci so že takšna ekipa, ki je še posebej na domačem igrišču resnično lahko neugodna, ampak če bomo v tekmo vstopile s takšnim pristopom kot v soboto proti Ljutomeru in jo odigrale, tako kot znamo, bi se domov morale vrniti z zmago,« je prepričana 17-letna Jeseničanka.

  »Med počitnicami sta me na trening vozila starša, zdaj, če me ne moreta pripeljati, pa pridem z avtobusom ali vlakom do Ljubljane, do Kamnika pa me potem zapelje naš trener. Zaradi lažje uskladitve časa za šolo in treninge sem se iz Jesenic prešolala v Ljubljano, tako da zdaj stanujem v dijaškem domu,« je svojo pot na treninge pojasnila dijakinja tretjega letnika zdravstvene šole v Ljubljani.

  Čeprav ima šele 17 let, že ima prvoligaške izkušnje, ki si jih je pridobila v Zgornji Gorenjski. »Pri Zgornji Gorenjski je bil cilj obstati v prvi ligi, pri Calcit Volleyju pa je cilj postati državni prvak. Moji cilji so, da čim bolj napredujem v igri, da se čim več naučim od starejših soigralk in da čim bolj izkoristim priložnost, ki mi jo bo dal trener. Ker igram tudi za mladinke Calcit Volleyja, si želim v obeh konkurencah priti čim višje,« je svoje želje razkrila Zormanova, ki si boljših rezultatov želi tudi v srednjeevropski ligi. »V srednjeevropski ligi smo imele do zdaj veliko smolo s poškodbo Katje Mihevc in nekaterimi sodniškimi odločitvami. Če ne bi bilo tega, bi zagotovo imele že kakšno zmago, je pa tekmovanje v Mevzi zelo kakovostno.«

  Pari petega kroga 1A. DOL za ženske

  Petek, 9. november: ŽOK Ljutomer – GEN-I Volley (ŠD ŠIC Ljutomer, 19.00); sobota, 10. november: Calcit Volley II – SIP Šempeter (ŠD Kamnik, 16.30), Roto-Kema Puconci – Calcit Vollexy (Zelena dvorana Puconci, 18.00), Nova KBM Branik – Ankaran Hrvatini (18.00), Luka Koper – Formula Formis (OŠ Koper, 19.00).

   

  Komentarji