Prvič letos pred svojimi navijači

  Odbojkarice Calcit Volleyja se bodo v soboto, ob 20. uri, v športni dvorani Kamnik prvič v letu 2022 predstavile svojim navijačem, ko bodo v 17. krogu Sportklub prve odbojkarske lige gostile Krim. To bo tudi njihova prva domača tekma po osvojenem pokalnem naslovu, ko so na zaključnem turnirju v polfinalu premagale prav svoje sobotne nasprotnice.

  Nekoliko nenavadno se je začelo letošnje odbojkarsko leto v Sportklub prvi odbojkarski ligi, saj so bile prve tekme v njej, odigrane šele v sredo in še to samo dve. Ena od njih je bila v Grosuplju, na njej pa so Kamničanke, ki so igrale v okrnjeni zasedbi, brez težav premagale domačinke, ki pa so bile še bolj oslabljene.

  »Tekma ni bila na kakšni visoki ravni, saj se je poznalo, da je šlo za prvo, če jo lahko tako imenujem, pokoronsko tekmo za obe ekipi. Za Grosupeljčanke celo sploh prvo letos, za nameček pa so bile še malenkost bolj oslabljene, saj so jim manjkale nekatere nosilke igre. Ampak ne glede na vse smo tekmo vzeli resno, zadovoljen sem, da smo jo odigrali s pravim pristopom. Vesel sem, da so se vse, ki so stopile na igrišče, držale načrta ter pokazale svoj maksimum. To je tisto, kar lahko pomeni dobro osnovo tudi za nadaljevanje sezone,« je o sredini tekmi dejal Gregor Rozman, trener kamniških odbojkaric, ki bodo v soboto igrale še eno tekmo proti ekipi, ki letos še ni igrala.

  »Mislim, da lahko pričakujemo še eno podobno tekmo, kajti ne mi ne krimovke verjetno v tem trenutku ne vedo, v kakšni zasedbi bomo sploh igrali. Žal se vsi spopadamo z istimi težavami, treningi so okrnjeni, kar samo še otežuje pripravo na tekmo. Želim si, da bi bil ta val čim hitreje za nami in da se bomo čim prej pretolkli skozi te težave, s katerimi se soočamo. Lahko rečem, da smo v podobnih težavah že bolj ali manj vso sezono, zato si resnično želim mirne tri mesece do konca sezone, da bi se lahko v miru pripravili na izzive, ki so pred nami,« je želja Rozmana.

  Kamničanke so z Ljubljančankami v letošnji odbojkarski sezoni igrale že trikrat. Zadnjič na že omenjenem zaključnem turnirju pokala Slovenije, ki so jo aktualne državne in pokalne prvakinje prepričljivo dobile, tako kot tudi obe dozdajšnji prvenstveni tekmi. Trenutno je Krim na šestem mestu prvenstvene lestvice.

  V soboto bosta na sporedu še dve tekmi 17. kroga državnega prvenstva. Vse boljši GEN-I Volley, ki je v sredo doma s 3:0 premagal Ankaran, bo gostoval pri Novi KBM Braniku, ki jo je že presenetil v začetku decembra. V Kopru bo domača Luka Koper gostila ATK Grosuplje, tekma med Ankaranom in SIP Šempetrom pa bo šele 19. februarja.