Prva priložnost za peti zaporedni naslov državnih prvakinj

  Odbojkarice Calcit Volleyja so na dobri poti, da še petič zaporedoma osvojijo naslov slovenskih državnih prvakinj, kar je do zdaj med leti 1998 do 2002 uspelo le Mariborčankam. Do ponovitve tega uspeha jih po dveh zmagah s 3:2 loči le še zmaga, do katere bodo skušale priti v torek, ob 20. uri, ko bodo v športni dvorani Kamnik v tretji tekmi Sportklub prve odbojkarske lige še tretjič igrale z Novo KBM Branikom.

  Druga tekma finalne serije končnice državnega prvenstva za odbojkarice je bila zelo podobna prvi. Spet so bankirke prepričljivo dobile prvi in tretji niz, v drugem in četrtem so prevladovale Kamničanke, ki so v prvi tekmi Mariborčanke nadigrale tudi v petem nizu, medtem ko so na drugi tekmi v dvorani Lukna branilke naslova ubranile zaključno žogo, nato pa je Lucille Charuk z dvema zaporednima točkama Calcit Volleyju le prinesla še drugo finalno zmago.

  Dejstvo je, da ekipi v finalu končnice ne blestita v svoji igri, veliko je nihanj, tudi lastnih napak, toda na koncu štejejo le zmage. Le-te so na strani kamniške ekipe, ki je prišla do tega, česar si je tudi želela. Vodi z 2:0 v zmagah, to pa je najbolj pomembno.

  »Mariborčanke so precej dvignile kakovost svoje igre v primerjavi s prvim delom sezone, prvi tekmi pa sta pokazali, da sta ekipi zelo izenačeni. V tem trenutku razmišljamo, kaj narediti, da bomo v torek na čim višji ravni, da bomo igrali boljšo odbojko in da bodo igralke, tudi če nam igra, ne bi stekla, vztrajale do konca. Morali se bomo boriti za vsako točko, na koncu pa bomo videli, kaj nam bo to prineslo,« se s torkovo tekmo, ki njegovim varovankam prinese tako želeno lovoriko, ne obremenjuje Bruno Najdič, trener odbojkaric Calcit Volleyja.

  V Mariboru so Kamničanke skozi celotno tekmo »trpele« na sprejemu, ki je bil le 35-odstoten, mariborski 53-odstoten.

  »Res je, zelo smo ‘trpeli’, vendar so Mariborčanke po prvi tekmi napovedale, da bodo skušale čim več narediti na svoj servis, kar jim je tudi uspelo. Mi smo se borili, je bilo pa še vedno preveč težav, toda glede na to, da je bil trening med obema tekmama na precej višji ravni, kar nas navdaja z optimizmom. Naredili bom vse, da ga izboljšamo, ob boljšem sprejemu pa se nadejamo tudi boljšega izkoristka v napadu,« napoveduje kamniški trener.

  Če za trenutek še ostanemo pri sobotni tekmi v Mariboru, v oči bode podatek, da so Kamničanke prejele kar 15 blokov, same pa so v tem elementu igre dosegle le osem točk.

  »To niti ni presenečenje, ker so Mariborčanke blokersko zelo močne. To je vseeno druga ekipa, kot je bila zadnji dve leti, kajti Klara Milošič je začela igrati šele lani na polovici sezone, Nika Milošič je že tako odlična na bloku, dobra je tudi njihova podajalka Tišma, potem je tu še Mlakarjeva, ki se je lani vrnila na odbojkarska igrišča po nekajletnem odmoru. Je pa nekoliko presenetljivo, da zelo dobro blokirata Monika Potokar in Lekšetova, ki ju nisem poznal kot tako dobri blokerki. Ko pa ima nasprotna ekipa težave na sprejemu, ti pa dober blok in obrambo, potem ni čudno, da ekipa lahko igra,« je Najdič nekaj besed namenil tudi bloku Nove KBM Branika.

  Toda tudi Kamničanke so imele svoje junakinje. Pravzaprav je vsaka od njih dala svoj delež k zmagi, razveseljivo pa je, da se je po težavah v prvih treh nizih v četrtem in predvsem v petem nizu prebudila Maša Pucelj.

  »Mašo zagotovo potrebujemo, že na prvi tekmi ni igrala tako, kot bi si sama želela, tudi v drugi se je borila sama s sabo. Zavedati se moramo, da je zanjo absolutno težka sezona, ob klubskih obveznostih je igrala še v mladinski reprezentanci, tudi lani je bila ves čas aktivno in preprosto ni stroj. Toda bori se, želi in lepo je trenirati takšno igralko, ki je tako naravna in ki tako uživa v odbojki. Vsi delamo za to, da bo Maša spet tista Maša, ki nas bo pripeljala do končne zmage,« je še dejal Najdič.

  Karkoli že, Kamničanke so v odličnem položaju, da ubranijo naslov državnih prvakinj. Kot smo že omenili, bi se s petim zaporednim naslovom glede tega izenačile z Novo KBM Branikom, ki je s šestnajstimi še vedno daleč na prvem mestu. Calcit Volley je trenutno pri osmih.

  Finalne tekme končnice v Sportklub prvi odbojkarski ligi za ženske

  Prva tekma, 17. april: Calcit Volley – Nova KBM Branik 3:2 (-21, 19, -17, 12, 5), druga tekma, 20. april: Nova KBM Branik – Calcit Volley 2:3 (19, -19, 15, -13, -14), tretja tekma, 23. april: Calcit Volley – Nova KBM Branik (20.00), morebitna četrta tekma: Nova KBM Branik – Calcit Volley (18.00), morebitna peta tekma: Calcit Volley – Nova KBM Branik (18.00).