Proti Novogoričankam za ponovno prvo mesto na prvenstveni lestvici

    Odbojkarice Calcit Volleyja so po nepričakovanem porazu s SIP Šempetrom v svoji dvorani v četrtem krogu Sportklub prve odbojkarske lige za ženske prišle do zmage v srednjeevropski ligi v Budimpešti, v soboto pa so v domačem prvenstvu premagale še Luko Koper. Priložnost za novo zmago bodo imele že v sredo, ko bodo ob 20.30 v zaostali tekmi drugega kroga Sportklub prve odbojkarske lige gostile GEN-I Volley.

    Čeprav Novogoričankam v letošnji sezoni ne gre vse po načrtih, saj so v dozdajšnjih štirih tekmah osvojile le eno točko, se v kamniškem taboru na tekmo z njimi pripravljajo z vso resnostjo. »Ne smemo si dovoliti nobenega novega spodrsljaja. Za nas je v domačem prvenstvu pomembna vsaka tekma, in to ne glede na to, kdo je na drugi strani mreže. Tudi zato sem bil s pristopom in igro v Kopru zadovoljen. Verjamem, da je pogovor po tekmi s Šempetrankami pomagal,« je pred tekmo z novogoriško ekipo dejal Gregor Rozman, trener odbojkaric Calcit Volleyja.

    Da bodo morale tekmo vzeti resno, dokazuje tudi igra, ki jo je novogoriška ekipa minulo soboto prikazala v Šempetru, ko je proti domačinkam povedla z 2:0 v nizih, na koncu pa so se vendarle morale zadovoljiti le s točko. »Tudi ta tekma je samo dokaz, da v tej ligi lahko vsakdo premaga vsakega, če pristop v tekmo ni pravi. Od svojih igralk pričakujem zavzeto igro od prve do zadnje točke,« je odločen Rozman.

    V zadnjih nekaj sezonah so bile Novogoričanke, nekdanje trikratne zaporedne državne prvakinje, spet bolj ali manj ves čas v vrhu. V sezoni 2018/19 je igrala v finalu končnice državnega prvenstva, kjer je izgubila z Novo KBM Branikom. Po tej sezoni niso bile več tako uspešne, vendar so bile vedno blizu vrha. Pred letošnjo sezono so spet pomladile ekipo. Odšle so številne nosilke njihove igre, med njimi tudi Fatoumatta Sillah, ki je odšla prav v Calcit Volley, od koder pa sta se vrnili sestri Polona in Špela Marušič. Novinke v ekipi so še Katja Banko in Lara Rituper, ob Sillah pa so odšle še Teja Blažič, Ana Grbac, Sara Đukić, Ana Mojca Kranjc, Maja Forštnarič in Leja Gubaš.

    Z morebitno zmago bi Kamničanke spet prevzele vodstvo na prvenstveni lestvici. Imele bi točko več od Nove KBM Branika in SIP Šempetra. Že v soboto pa varovanke Gregorja Rozmana čaka nova domača preizkušnja, ko bodo v svoji dvorani gostile ATK Grosuplje.