Princeske vse bližje končnici državnega prvenstva

  Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v šestem krogu zelene skupine Sportklub prve odbojkarske lige za ženske prišle še do šeste zmage. Tokrat so v gosteh s 3:1 (14, 17, -25, 23) premagale Visit Braslovče. V prihodnjem krogu bodo v sredo, 7. februarja, ob 18. uri, v dvorani OŠ Stranje gostile Formis.

  Braslovče – Calcit Volley II 1:3 (-14, -17, 25, -23)

  Braslovče – Dvorana OŠ Braslovče, gledalcev 40.

  Braslovče: Z. Donko 10, Pšaker, Ž. Donko 2, Steblovnik 1, Kodrun 1, Ferlež 12, Oštir 6, Blatnik (L), Kalar, Bošeska 20, Železnik 1, Matvoz (L). Trener: Stojan Tomaž Golež.

  Calcit Volley II: Mohorič 1, Špoljarič, Topič 4, Vučurević 6, Maček 23, Vravnik 6, Lončar 6, Stupar, Butalič (L), Sitar 8, Gojak (L), Vukojević 2, Gimpelj 10. Trenerka: Tjaša Gadža.

  Mlade kamniške odbojkarice nadaljujejo svoj zmagoviti pohod v zeleni skupini Sportklub prve odbojkarske lige za ženske. S šesto zaporedno zmago imajo že štiri točke prednosti pred drugouvrščeno ekipo ATK Grosuplje in kar osem več kot Formis, ki bo v sredo njihov naslednjih gost. Če bodo tudi v tej tekmi osvojile vse tri točke, si bodo že zagotovile uvrstitev v četrtfinale končnice državnega prvenstva.

  Po prvih dveh nizih je kazalo na gladko zmago varovank Tjaše Gadža, ki so v prvem nizu s štirimi zaporednimi asi Anje Maček povedle z 9:1. Braslovčanke so se jim s točko Zoje Donko približale na pet točk zaostanka (4:9, kar je bilo najmanj v uvodnem nizu. V končnici niza se je s tremi asi izkazala še Ana Lončar. Tudi drugi niz so dokaj prepričljivo dobile kamniške odbojkarice, ki so po dveh blokih Tine Topič povedle z 11:7, po novem asu Mačkove s 14:9 in uspešnem napadu Allegra Vučurević s 17:10. Z asom Noemi Žvegla so Kamničanke prišle do prve od osmih zaključnih žog, prvo je izkoristila Vučurevićeva.

  V tretjem nizu pa so se prebudile tudi domače odbojkarice, ki so na servis Žive Donko dosegle štiri zaporedne točke (4:0), po asu Taje Ferlež pa so povedle s 6:1. V njihovih vrstah se je razigrala Lara Bošeska, ki je v mlajših kategorijah igrala za Calcit Volley in po enem od njenih uspešnih napadov so Braslovče vodile s 16:8. Visoka prednost jim še ni zagotavljala mirne končnice, kajti Lončar je na 22. točki izid izenačila. Vseeno do preobrata ni prišlo, saj so domačinke z drugo zaključno žogo prišle do svojega prvega, in kot se je pokazalo pozneje, tudi edinega osvojenega niza na tekmi.

  Napet je bil tudi četrti niz, v katerem so bile kamniške odbojkarice tiste, ki so bile večinoma v vodstvu. S točko Mačkove so povedle s 13:9, vodile so tudi s 16:12, vendar so na servis Bošeske domače odbojkarice zaostanek dveh točk spremenile v vodstvo z 20:18. Čeprav je zadišalo po tie-breaku, do njega ni prišlo, kajti z blokoma Sare Sitar in Mačkove so Kamničanke prišle do treh zaključnih žog za končno zmago, tretjo pa je nato le izkoristila najboljša igralka tekme, Anja Maček.

  Izjava po tekmi

  Špele Butalič, igralka Calcit Volleyja: »Tekmo smo začele zelo prepričljivo, držale smo odličen servis ter prevladovale v napadu. Tudi drugi niz smo odigrale dobro, v tretjem pa nam je na žalost padla koncentracija, kar smo popravile v četrtem niz ter tako zmagale tudi na tej tekmi.«