Prihajajo Novogoričanke in Grosupeljčanke

  Aktualne prvakinje srednjeevropske lige bodo v tem tednu v modri skupini 1. DOL za ženske v tem tednu kar dve tekmi igrale pred svojimi navijači. V sredo bodo gostile novogoriški GEN-I Volley, ki jih je v rednem delu sezone nazadnje doma premagal, a Kamničanke so nad njimi že slavile v začetku sezone, v soboto pa v goste prihaja ATK Grosuplje. Obe tekmi se bosta začeli ob 17.30, za kamniško ekipo pa bosta zelo pomembni, saj bo nujno potrebovala zmagi, da ostane v igri za najboljši položaj v končnici državnega prvenstva.

  Do zdaj so Kamničanke svojo nalogo v modri skupini opravile brez spodrsljaja, čeprav so se morale tako v prvem krogu, ko so gostile Luko Koper, predvsem pa v drugem, na gostovanju v Šempetru v Savinjski dolini, malce potruditi, da so prišle do polnega izkupička.

  »Za Šempetranke že dolgo vemo, da so zelo neugodne nasprotnice. Še zlasti, ko igrajo v svoji dvorani, skoraj vedno igrajo zelo dobro in borbeno. Mislim pa, da je šla tekma na koncu nam v korist zato, ker smo si skoraj v vsakem nizu priigrale visoko prednost, ki smo jo potem v glavnem, navkljub manjšim nihanjem v igri, ohranile do konca,« je o gostovanju pri SIP Šempetru dejala Špela Marušič, podajalka Calcit Volleyja.

  Čeprav so se, kot rečeno, pojavila določena nihanja v kamniški igri, pa imamo občutek, da so se varovanke Gregorja Rozmana po osvojeni srednjeevropski ligi končno nekoliko sprostile in da zdaj igrajo bolj samozavestno in sproščeno. »Tudi meni se zdi, da smo nekoliko bolj sproščene, ker vemo, da imamo pod streho že en cilj, ki smo si ga zadali na začetku sezone. Ne zdi se mi, da smo bolj sproščene samo na tekmi, ampak se dobra volja pozna tudi na treningih. Upam, da bo takšno vzdušje ostalo tudi do konca sezone,« si želi Špela Marušič.

  V modri skupini je prvi cilj Calcit Volleyja, da do tekme z Novo KBM Branik, ki bo na sporedu prihodnji petek, ostanejo neporažene. Samo v tem primeru bo dvoboj v dvorani Lukna odločal o prvem mestu, s tem pa tudi o tem, katera ekipa bo imela v končnici tudi v finalu prednost domačega igrišča. Na papirju bo vsekakor težja tekma z Novogoričankami, ki so jih v prvem delu sezone v svoji dvorani že presenetile. Toda v zadnjem času je v njihovi ekipi prišlo do nekaterih sprememb, prav tako na njihovi klopi ni več Tilna Kozamernika.

  »Novogoričank zagotovo ne podcenjujemo, ker vemo, da so sposobne dobro igrati in da so nas že premagale. Sicer je slika zdaj precej drugačna, kajti igramo v svoji dvorani in tudi ekipa GEN-I Volleya je zelo spremenjena, zaradi tega imamo veliko več možnosti za zmago. Vendar le, če bomo prikazale svojo najboljšo igro, in če se ne bomo pretirano ozirale na to, kdo stoji na drugi strani mreže. Osredotočiti se moramo na svojo igro, kajti nujno potrebujemo nove tri točke, da ostanemo v igri za prvo mesto.«

  Vendar pa morebitna sredina zmaga Kamničankam ne bo kaj veliko pomenila, če nato v soboto ne premagajo še Grosupeljčank, ki so minulo soboto prav proti Novogoričankam potrdile, da so lahko sila neugodne nasprotnice. »Odbojkarice z Grosuplja nam do zdaj še niso delale težav in upam, da bo tako ostalo tudi v soboto, ko se bomo pomerile z njimi. Res je, da so tudi Grosupeljčanke sposobne igrati zelo dobro, ampak to samo pomeni, da bomo morale tudi v to tekmo vstopiti stoodstotno, kajti le to je recept za zmago,« je odločna Špela Marušič, ki ob vrnitvi Eve Pogačar sicer spet nekoliko manj igra, vendar nikoli ne zataji, ko dobi priložnost za igro.