Prepričljivo do treh točk v Mariboru

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v enajstem krogu Sportklub prve odbojkarske lige za moške v gosteh s 3:0 (19, 13, 20) premagali Merkur Maribor. V prihodnjem krogu bodo prihodnjo soboto, 9. decembra, ob 17.30, gostili Panvito Pomgrad, že v sredo in četrtek pa jih v srednjeevropski ligi čaka še turnir v Osijeku, kjer bodo igrali proti SK Zadrugi Aich/Dob in domači Mursi.

  Merkur Maribor – Calcit Volley  0:3 (-19, -13, -20)

  Maribor – Dvorana Tabor, gledalcev 100, sodnika: Valentar, Rožej.

  Merkur Maribor: Bračko (L) Vodušek 1, Pernuš 2, Adžović, McConnell 11, Valenčič 2, Fužir 6, Kržič 4, Donik 5, Fink 2, Novak. Trener: Sebastijan Škorc.

  Calcit Volley: Planinšič 1, Vinkovič 8, Lazar 2, Karadža Pevc (L), Košenina (L), Nikolić 9, Okroglič 12, Bošnjak 1, Mitrašinović 4, Brunet 15, Oman, Bakonji 1, Pavlović 3. Trener: Mladen Kašić.

  Med tednom so Kamničani pričakovano izgubili na povratni tekmi pokala Challenge v Varšavi, vendar so gostovanje izkoristili tudi za številne pogovore in iskanje poti iz manjše krize, v katero so padli po zmagi nad ACH Volleyjem in nepričakovanem odhodu Nika Mujanovića v Italijo. Če je soditi po tekmi v Mariboru, so krizo prebrodili, ali je res tako, pa bodo pokazale še prihodnje tekme. Nocoj so bili Mariborčani, ki imajo številne težave s poškodbami, v vseh treh nizih nemočni, na drugi strani pa so varovanci Mladena Kašića prevladovali v vseh elementih igre. Slaba stran tekme je bila poškodba Črtomirja Bošnjaka, ki si je sredi prvega niza poškodoval koleno.

  Že začetek prvega niza je nakazal, da bo domača ekipa, v kateri je Rok Bračko igral na mestu libera, že nekaj časa pa je zaradi poškodbe odsoten njihov prvi libero Kumer, težko sledila spet razigranim Kamničanom. Z asom Uroša Pavlovića so povedli s 4:1, na servis Lazara Bruneta z 8:2, po bloku Uroša Nikolića z 10:3. Pred vstopom v končnico niza so se Mariborčanom gostom približali na tri točke zaostanka (17:20), toda po točki Dina Vinkoviča je bilo že 23:18 za Calcit Volley, z asom pa je niz končal Nikolić.

  Še bolj prepričljivo so kamniški odbojkarji odigrali drugi niz. Tudi v njem so z asom Bruneta povedli z 8:2, po asu Vinkoviča s 13:6 in po napadu Jureta Okrogliča z 19:8. Za prvo zaključno žogo je poskrbel Tomislav Mitrašinović, z blokom pa ga je končal Bernard Bakonji. Tudi v tretjem nizu so praktično ves čas vodili kamniški odbojkarji, ki so z asom Vinkoviča prišli do petih točk prednosti (12:7), za še višjo prednost (17:9) pa je poskrbel razigrani Brunet. Mariborčani so se, podobno kot v prvem nizu, gostom pred vstopom v končnico niza približali na štiri točke zaostanka (16:20), z blokom Mitrašinovića pa je bil njihov odpor dokončno zlomljen. Tekma se je končala z napako domačih odbojkarjev na servisu.

  Izjava po tekmi

  Mladen Kašić, trener Calcit Volleyja: »Bojim se, da smo za daljše obdobje izgubili Bošnjaka, kar ni dobro, dobro pa je, da smo tekmo zanesljivo dobili in mislim, da nam je Varšava prišla prav, ker smo bili več časa skupaj. Tekmo v Mariboru smo odigrali zbrano, kolektivno, je pa res, da Mariborčani niso bili tisti, kot jih poznamo, manjkalo jim je borbenosti, slabši so bili tudi v vseh elementih igre. Ampak dobro, to ni naša težava, za nas je pomembno, da smo odigrali dobro tekmo. Čeprav si vsi zaslužijo pohvale, je tokrat svojo nalogo odlično opravil Brunet, ki je bil odličen na diagonali, spet pa je svojo priložnost izkoristil Vinkovič.«