Premagali utrujenost in slavili tudi v Šoštanju

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v petem krogu 1. DOL za moške gostovali v Šoštanju. Zanje je bila to peta tekma v enajstih dneh, navkljub temu, da počitka skorajda ne poznajo, pa so domači Šoštanj Topolšico premagali s 3:0 (23, 24, 12). V prihodnjem krogu, v soboto, 17. novembra, bodo ob 19.30 v domači dvorani gostili Salonit Anhovo. Še pred tem bodo v sredo, 14. novembra, z Mariborom igrali povratno četrtfinalno tekmo pokala Slovenije.

  Šoštanj Topolšica – Calcit Volley 0:3 (-23, 24, -12)

  Šoštanj – Športna dvorana Šoštanj, gledalcev 250, sodnika: Valentar, Juraja (oba Prevalje).

  Šoštanj Topolšica: Javornik 3, Robida 22, Plankelj (L), Port, Boženk 1, Planinc 7, Pavič 1, Mejal 2, Šoštarič. Menih (L), Uršič 7, Koren. Trener: Rade Dačović.

  Calcit Volley: Pereira 13, Hribar (L), Bregar 9, Golob (L), Jereb 7, Ratek 2, Babkov 10, Štalekar 9, Lakner, Kotnik, Štembergar Zupan. Trener: Aleš Hribar.

  Kamničani, ki so med tednom brez izgubljenega niza premagali Mariborčane v prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije, so se tri dni pozneje brez izgubljenega niza domov vrnili tudi iz Šoštanja, čeprav so bili v prvih dveh nizih že na robu poraza. V tretjem nizu so se le razigrali in domači ekipi prepustili le dvanajst točk.

  Šoštanjčani, ki so se po nekaj sušnih letih spet vrnili na prvoligaško sceno, so prijetna osvežitev letošnjega državnega prvenstva. Da gre za dobro ekipo, so potrdili tudi v prvem nizu, v katerem so Kamničanom pobegnili za štiri točke (11:7), vendar so Kamničani s štirimi zaporednimi točkami izid poravnali. V izenačenem nadaljevanju niza so bili v končnici bolj zbrani gostje, ki so izkoristili prvo zaključno žogo.

  Tudi drugi niz je postregel z enakovredno igro. Ekipi sta se menjavali v vodstvu, pri domačinih pa je bil nezaustavljiv domači korektor Denis Robida, ki je bil nerešljiva uganka za gostujoči blok. Pred vstopom v končnico niza so Šoštanjčani prišli do treh točk prednosti (21:18), imeli so tudi prvo zaključno žogo za izenačenje v nizih, toda bolj izkušeni gostje so jo ubranili, nato pa sami prišli do nje in jo tudi izkoristili.

  V tretjem nizu so Kamničani po odličnih servisih Maxsona Pereire domačinom pobegnili za pet točk (11:6), vendar se pri tem niso zaustavili. Nadaljevali so z učinkovito igro, izboljšali so tudi igro v bloku, v napadu pa je Matija Jereb dobro razigral soigralce, tako da so bili Šoštanjčani brez pravih možnosti, da bi se jim približali. Še več, prednost gostov je vztrajno naraščala, na koncu niza pa so domačinom prepustili le dvanajst točk.

  Izjavi po tekmi

  Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: »Prva dva niza smo odigrali toliko, kolikor je bilo treba, vendar svojim igralcem tega ne morem zameriti. Trenutno smo v obdobju, ko si tekme sledijo ena za drugo. Z močmi so varčevali na vsakem koraku, zato pa so obe končnici dostojno oddelali. Za tretji niz lahko rečem, da smo ga odigrali zelo dobro, Pereira je v pravem trenutku potegnil s servisom, naredili smo nekaj lepih break žog, tako da smo v končnici lahko odpočili nekaj igralcev. Za nami je težka tekma, ne bom rekel, da smo prikazali dobro odbojko, vseeno pa dovolj dobro, da smo osvojili vse tri točke.«

  Jan Planinc, odbojkar Šoštanj Topolšice: »Škoda zamujene priložnosti. V prvih dveh nizih smo pokazali, da se da igrati tudi s Kamničani, a smo žal v ključnih trenutkih popustili – sploh v tretjem nizu. Zahvalil bi se navijačem, ki nas niso pustili na cedilu in upam, da pridejo v takšnem številu tudi prihodnjič, da se jim oddolžimo z zmago.«

  Komentarji