Po prvem domačem derbiju oba trenerja zadovoljna

    Medtem ko je druga ženska ekipa Calcit Volleyja v četrtek igrala prvo pripravljalno tekmo, so varovanke Gregorja Rozmana danes svojo prvo. V ospredju ni bil izid, oba trenerja pa sta bila s prikazano igro svojih varovank zadovoljna in to je v tem trenutku za oba najbolj pomembno.

    Gregor Rozman, trener prve kamniške ženske ekipe, in Franci Obolnar, ki vodi drugo žensko ekipo, sta se že pred tekmo dogovorila, da bodo njune varovanke odigrale pet nizov. S 5:0 (19, 23, 20, 20, 11) je slavila prva ekipa.

    »Vsekakor je bila to dobrodošla preizkušnja za obe ekipi. Izid ni bil v ospredju, bolj pomembno je bilo, da smo preverili tisto, kar smo do zdaj delali na treningih. Igrale so vse in za prvo tekmo v sezoni sem zadovoljen. Dekleta so naredila tisto, kar smo se dogovorili, je pa to dobra podlaga za delo. Poiskati moramo, kje so še naše rezerve in na teh stvareh delati. V prihodnjem tednu bomo v četrtek v dvorani OŠ Stranje igrali proti Gradcu, v soboto pa bomo v svoji dvorani gostili še zagrebško Mladost,« je Rozman komentiral prvo letošnjo preizkušnjo svojih varovank.

    Za drugo kamniško ekipo je bila to druga letošnja preizkušnja, saj je v četrtek gostovala v Grosuplju, vendar na tej tekmi niso šteli točk. »Na obeh tekmah smo dali priložnost vsem igralkam, bolj pa sem zadovoljen s tem, kar so dekleta prikazala danes. Izid dejansko ni bil v ospredju, to, kar smo trenirali, je bilo dobro, nekaterim stvarem, obrambi in napadu, pa do zdaj še nismo posvečali veliko pozornosti. Nekatere igralke, ki so še zelo mlade, se z določenimi zadevami do zdaj sploh še niso srečevale. Že prihodnjo soboto nas čakata novi preizkušnji, saj bomo priredili turnir, na katerem bosta igrali še ekipi Triglava iz Kranja in Grosuplja,« pa je po tekmi povedal Franci Obolnar, ki vodi tudi kamniško mladinsko ekipo, ki jo konec septembra čaka predkrog državnega prvenstva. Za mladinke bosta sicer igrali tudi Eva Pogačar in Anja Zorman, ki sta četrti in peti niz igrali za drugo kamniško ekipo.

    Komentarji