Po mesecu dni znova v Bratislavi

  Trenutno vodilna ekipa 1A. DOL za ženske bo v sredo odigrala svojo prvo tekmo v prvem krogu pokala Challenge. Odbojkarice Calcit Volleyja se bodo po štirih tednih spet odpravile v Bratislavo, kjer se bodo pomerile z domačo Slavijo. V prvem krogu srednjeevropske lige so bile s 3:1 (20, -23, 18, -24) boljše slovaške podprvakinje, tokrat si varovanke Gregorja Rozmana obetajo boljši izkupiček. Tekma se bo začela ob 16.30, povratna pa bo teden dni pozneje v športni dvorani Kamnik.

  Čeprav je od zadnje medsebojne tekme med slovaškimi in slovenskimi odbojkaricami minilo manj kot mesec dni, se je od takrat, predvsem v ekipi Calcit Volleyja, marsikaj spremenilo. Vendar ne toliko v igralskem kadru, saj je novinka le Sara Valenčič, kot v igri, ki jo v zadnjem času kažejo Kamničanke. Tako so v domačem prvenstvu po nekaj manj kot letu dni spet premagale Novo KBM Branik, v srednjeevropski ligi pa so na kolena spravile Swietelsky Bekescsabo, zadnjega zmagovalca v tem tekmovanju.

  »Tisto tekmo smo podrobno proučili, videli, kje so bile naše napake in kaj bo treba popraviti, da bi prišli do ugodnejšega izida. V sredo bo nova tekma, gledamo naprej, ne nazaj,« je pred današnjim odhodom v Bratislavo dejal Gregor Rozman, trener odbojkaric Calcit Volleyja, ki je bil na omenjeni tekmi srednjeevropske lige enakovreden tekmec domačinkam. Zaostajale so le v učinkovitosti v napadu, kjer so bile za njihov blok previsoke Zuzana Šepelova, Lenka Kvasnova in Američanka Kelsey O’Neil. Druga tujka v slovaški ekipi je podajalka Taylor Nelson.

  »Na tej prvi tekmi so bile za odtenek res boljše Bratislavčanke, je pa res, da je šlo ob koncu četrtega niza za neko nesrečno situacijo, ko bi lahko iztržili ugodnejši izid, saj bi morali biti dve žogi dosojeni v našo korist, a se je sodnica odločila drugače. Tako smo tisti niz, s tem pa tudi tekmo, izgubili. Pričakujem podobno tekmo dveh izenačenih ekip in verjetno bodo spet odločale malenkosti, upam pa, da tokrat ne sodniške,« si želi Rozman.

  Tudi na sobotnem gostovanju v Kopru, ko so Kamničanke brez večjih težav premagale Ankaran Hrvatini, je bila njihova igra na visoki ravni. Ker je GEN-I Volley v nedeljskem derbiju sedmega kroga s 3:2 premagala Novo KBM Branik, je Calcit Volley trenutno sam na prvem mestu prvenstvene lestvice.

  »Sobotne zmage sem vesel predvsem zato, ker v igri ni bilo nihanj in to so tiste zadeve, na katerih na vseh treningih delamo. Želimo si zanesljivost v igri in mislim, da gredo dekleta v pravo smer. To je tisto, kar je pozitivno,« si podobne igre kot na zadnjih treh tekmah želi trener kamniških odbojkaric, ki bodo letošnjo sezono namesto v pokalu CEV igrale v pokalu Challenge, saj za tekmovanje v višje rangiranem evropskem pokalu žal še vedno nimajo primerne dvorane.