Peti niz usoden za Kamničanke

    Odbojkarice prve ženske ekipe Calcit Volleyja so na prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije gostovale v Hočah, kjer so proti domači ekipi Formula Formis izgubile z 2:3 (15, 22, -23, -19, -16). Povratna tekma bo na sporedu 21. novembra v Kamniku, v soboto pa Kamničanke čaka klubski obračun v tretjem krogu 1. DOL za ženske. Za Calcit Volley je prvič po vrnitvi zaigrala tudi kanadska blokerka Lucy Charuk.

    V torek je druga ženska ekipa Calcit Volleyja v prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije pred svojimi navijači premagala Ankaran Hrvatine, kamniški odbojkarji pa so se v Slovenski Bistrici z zmago uvrstili v četrtfinale. Manj uspeha so nocoj na gostovanju v Hočah imele varovanke Gregorja Rozmana, ki so dvoboj s Formulo Formisom začele nadvse obetavno, saj so v prvem nizu domačinkam prepustile le 15 točk. Prve težave v njihovi igri so se pojavile v drugem nizu, saj so zaostajale že za pet točk (11:16), vendar so na 18. točki z asom Špele Marušič izid izenačile, v končnici pa so s serijo točk Elene Vukić prišle do petih točk prednosti, vodstvo z 2:0 pa je potrdila Olivera Kostić.

    V izenačenem tretjem nizu sta se ekipi menjavali v vodstvu, prve pa so do treh točk prednosti prišle domače odbojkarice, ki so s točko Žane Zdovc Šporer prišle do treh zaključnih žog. Dve so Kamničanke ubranile, ne pa tudi tretje. Četrti niz je bil izenačen do 11. točke, nato pa je Formula Formis Kamničankam pobegnila za šest točk (21:15), visoke prednosti pa ni več izpustila iz rok. V tie-breaku so domačinke z asom Teje Bavdaž povedle z 9:4, z asom Tine Kaker je na deveti točki sledilo izenačenje, Bavdaževa je poskrbela za dve zaključni žogi za zmago Formule Formisa, obe so Kamničanke rešile in prek Nine Kotnik prišle do možnosti za zmago, toda Ana Marija Vovk, s 24 točkami najbolj učinkovita igralka domače ekipe, je zapečatila usodo Kamničank.

    Za Calcit Volley so igrale: Kotnik 9, P. Marušič, Š. Marušič, Mihalinec 5, Pogačar 5, Kostić 27, Janežič (L), Charuk 9, Vukić 7, Kaker 14, Zorman. V ekipi Formula Formis so točke dosegle: Bavdžar 6, Ajnihar 2, Zdovc Sporer 2, Tupikina 9, Vovk 24, Košenina 15 in Džaković 21.

    Komentarji