Pavlović: Morali bomo biti bolj pogumni

  Odbojkarji Calcit so tudi v drugi finalni tekmi končnice Sportklub prve odbojkarske lige ostali praznih rok, vendar ob precej boljši igri kot v prvi. Čeprav zaostajajo z 0:2, se Kamničani še niso predali, naredili bodo vse, da bodo v petek, v tretji tekmi finalne serije, ki se bo v ljubljanski dvorani Tivoli začela ob 18. uri, prišli do prve zmage in se še enkrat vrnili v Kamnik.

  Po sobotnem porazu v prvi tekmi končnice je Jurij Žavbi, trener kamniških odbojkarjev, dejal, da tako slabo, kot so igrali v tej tekmi, ne morejo več igrati. V drugi tekmi so njegovi varovanci resnično prikazali boljšo predstavo, toda še vedno ne dovolj dobro, da bi prvič letos premagali Ljubljančane in nekoliko bolj zapletli finalno serijo. Tokrat je bil zanje usoden servis, predvsem to velja za prvi niz, v katerem so naredili kar devet napak, v drugem, ko je bilo to število precej manjše, in ko so nasprotnika oddaljili od mreže, so niz zanesljivo dobili. Žal se je zgodba ponovila tudi v tretjem in četrtem nizu. V tretjem so bili do petnajste točke enakovredni ACH Volleyju, ki je nato s serijo servisov Nikole Gjorgieva prišel do prednosti treh točk (18:15), nato pa Danijela Koncilje do šestih (23:17). Nekaj podobnega je bilo tudi v četrtem nizu, ko je bil zanje spet usoden Gjorgiev, ki je po vodstvu Ljubljančanov s 15:14 izvajal štiri začetne udarce, s tem pa je bila tekma odločena.

  »Verjetno je res težko vso tekmo servirati tako dobro, kot smo v drugem. Če bi nam to uspelo skozi vso tekmo, bi verjetno tekmo dobili. Je pa to lažje reči, kot narediti. Vsekakor je to tisto, kar bomo morali v petek izboljšati. Drugo, kar bo zelo pomembno, če bomo želeli priti do ugodnejšega izida, je, da žogo, ki nam jo v obrambi uspe zadržati, bolje podamo na mrežo in da smo v protinapadih bolj natančni,« je Žavbi z mislimi že na tretji finalni tekmi.

  »Predlani je ACH, ko sem še igral zanj, proti Mariboru, ki je imel veliko težav s poškodbami, tudi vodil z 2:0 in na koncu izgubil in zakaj se ne bi zgodovina ponovila,« se pred tretjo tekmo sprašuje Uroš Pavlović, kapetan Kamničanov, ki je tudi glavni vzrok za poraz svoje ekipe videl v servisu.

  »Že vso sezono se mučimo z njim, ampak to je osnova odbojkarske igre. Z njim se vse začne, in če ne pritiskaš s servisom, je težko kogarkoli premagati, kaj šele ACH. Dobro, sobotna tekma je bila z naše strani res porazna, zato smo se dogovorili, da v drugi za ceno večjega števila napak pritisnemo s servisom. Žal jih je bilo preveč in ko je tako, potem postaneš nervozen, izgubljaš samozavest, kar se pozna na sami igri. Skratka, morali bomo najti ravnovesje med dobrim servisom in številom napak, kar pa je najtežje.«

  Ko je bila žoga v polju, so bili Kamničani najmanj enakovredni Ljubljančanom, če ne celo boljši.

  »V drugi tekmi je bilo res več lepih potez, ampak na koncu nam vedno nekaj zmanjka. Toda še vedno ni vsega konec, morali bomo biti bolj pogumni in s še več energije vstopiti v tretjo tekmo. Upam, da bo na tribunah več gledalcev, da bo vzdušje v Tivoliju boljše kot je bilo v prvi tekmi in da nam bodo ob strani stali tudi naši navijači. Vsekakor bomo naredili vse, da prihodnji torek še enkrat igramo v Kamniku,« boj do zadnje točke obljublja Pavlović, ki se je v sredo izkazal s petimi bloki.

  Spored finalnih tekem končnice DP

  Prva tekma, sobota, 15. april: ACH Volley – Calcit Volley 3:0 (20, 16, 19), druga tekma, sreda, 19. april: Calcit Volley – ACH Volley 1:3 (-23, 22, -19, -19), tretja tekma, petek, 21. april: ACH Volley – Calcit Volley (18.00), morebitna četrta tekma, torek, 25. april: Calcit Volley – ACH Volley (20.00), morebitna peta tekma, petek, 28. april: ACH Volley – Calcit Volley (17.30).