Ostati v zmagovitem ritmu

  Druga ženska ekipa Calcit Volleyja se bo po dveh zaporednih gostovanjih, s katerih se je vrnila z dvema zmagama, v soboto spet predstavila svojim navijačem. V petem krogu zelene skupine 1A. DOL za ženske bodo ob 16.30 gostile ekipo Swatycomet Zreče. Z Zrečankami v članski konkurenci še niso igrale.

  Varovanke Francija Obolnarja sta po domačem porazu z Grosupeljčankami čakali gostovanji pri ekipah, ki sta bili po rednem delu 1A. DOL za ženske pred njima. Pucončanke so jim v zadnjem krogu rednega dela celo preprečile, da bi zeleno skupino začele z devetimi točkami, tako da so vanjo krenile le s tremi. Toda ob pravem trenutku so prikazale odlično igro, še bolj napeto pa je bilo minulo soboto na Obali. Čeprav so Ankarančanke že vodile z 2:0 v nizih, se kamniške princeske niso predale, med tistimi, ki je bila najbolj zaslužna za popolni preobrat, pa je bila Špela Lužovec.

  »Tekma je bila sama po sebi zelo napeta in polna čustev. Bila je naporna, saj smo imeli veliko padcev in vzponov, ampak je to pomenilo le toliko slajšo zmago. Na koncu mislim, da se je po zaslugi dobrega bloka in servisa izšlo po naših željah,« se je na kratko tekme v Kopru dotaknila vse boljša sprejemalka Kamničank, ki je v tej ekipi ena redkih, ki je po statusu že članica. To je tudi eden od razlogov, zakaj za razliko od svojih soigralk ne pozna naslednjih nasprotnic kamniške ekipe.

  »Po resnici povedano Zrečank ne poznam, vendar jih poznajo soigralke, saj so z njimi že igrale v mladinskih tekmah. Res je, da so proti Puconcem dokazale, da gre tudi nanje zelo resno računati. Toda po drugi strani je to dobro tudi za nas, saj vem, kaj nas čaka, zato se bomo nanje dobro pripravile, saj si ne želimo nobenih nepričakovanih presenečenj.«

  V zeleni skupini so bili odigrani štirje krogi. V najboljšem položaju so navkljub porazu s Kamničankami odbojkarice Ankarana Hrvatinov, ki imajo 19 točk, sedem manj jih ima na drugem mestu ATK Grosuplje, Calcit Volley II je pri 11 točkah, Roto-Kema Puconci 10, Zrečanke jih imajo pet, brez točk pa je Ljutomer, ki je edini, ki je praktično brez možnosti, da bi tudi v prihodnji sezoni igral v 1A. DOL za ženske.

  »Mislim, da je v nadaljevanju zelene skupine še vse možno. Naš cilj je, da osvojimo najmanj drugo mesto, temu cilju pa bo vse podrejeno. Borile se bomo na vso moč in prav na vsaki tekmi do konca si želimo zmagati,« je odločna Špela Lužovec, ki jo nekoliko skrbi le ritem, v katerem bodo morale s soigralkami igrati do konca sezone. Dobro je vsaj to, da bodo tekme ob sredah igrale doma, tako da jim ne bo treba na potovanja.

  »Za nas bo to nekaj novega, predvsem bo naporno tako telesno kot psihično, saj imamo prav vse šolske obveznosti, zato je še toliko bolj pomembno, da bomo ob sredah igrale doma. Ampak ne glede na vse se bomo na vsaki tekmi trudile prikazati svojo najboljšo predstavo.«

  V petem krogu zelene skupine bo prva tekma na sporedu že danes. Na zanesljivo zmago v prekmursko-prleškem derbiju računajo Pucončanke, vroče pa bo v soboto v Grosuplje , kjer bodo gostovale vodilne Ankarančanke.

  Pari petega kroga zelene skupine 1A. DOL za ženske

  Petek, 29. marec: Roto-Kema Puconci – Ljutomer (Zelena dvorana Puconci, 19.00), sobota, 30. marec: Calcit Volley II – Swatycomet Zreče (ŠD Kamnik, 16.30), ATK Grosuplje – Ankaran Hrvatini (ŠD Brinje, 19.30).