Okroglič: Kranjčani so izredno potrpežljivi

  Odbojkarji Calcit Volleyja bodo po uspešnem začetku sezone, ko so v prvem krogu Sportklub prve odbojkarske lige doma premagali Fužinar SijMetal, v soboto, ob 20. uri, v športni dvorani Kamnik gostili še kranjsko Hišo na kolesih Triglav. S Kranjčani so Kamničani v pripravljalnem obdobju odigrali kar nekaj tekem, vendar Jure Okroglič, povratnik v Calcit Volley, opozarja, da so prvenstvene tekme nekaj popolnoma drugega.

  Običajno so uvodne tekme v sezono najtežje. Še zlasti, če gre za ekipo, ki je, kot v letošnji sezoni kamniška, praktično popolnoma na novo sestavljena. Toda varovanci Matije Pleška Ravenčanom niso dovolili nobenega presenečenja. Ves čas so imeli tekmo pod kontrolo, tako da je bil začetek sezone takšen, kot so si ga lahko samo želeli.

  »Rezultatsko smo lahko zadovoljni, ne pa tudi glede same igre. Tu nas čaka še kar nekaj dela. Popraviti bomo morali določene zadeve in upam, da bo že v soboto naša igra boljša,« se je sredine tekme na kratko dotaknil Jure Okroglič, ki se je po štirih letih v dresu ACH Volleyja vrnil v kamniškega. Z Ljubljančani je osvojil tri naslove državnega prvaka, njegova želja in cilj je, da bi do naslova prišel tudi s Kamničani, s katerimi se je že veseli pokalnega.

  »Vsak dan treniramo za to in moramo stremeti k temu cilju. Ekipa je na novo sestavljena, kar je po svoje dobro, je pa vsaj na začetku nekaj težav glede uigranosti, poleg tega pa se med igro še ne čutimo toliko, da bi vedeli, kako kdo reagira ob malenkostih, tako da bomo potrebovali še nekaj časa. Mislim pa, da smo na dobri poti,« je prepričan 25-letni sprejemalec, ki se je v Kamnik vrnil tudi kot državni reprezentant Slovenije. Resda ni igral na svetovnem prvenstvu, vendar je bil v začetku del te ekipe, ki nas je navdušila s četrtim mestom.

  »V reprezentanci sem bil do začetka lige narodov, tako da takrat ekipa niti še ni bila v polni zasedbi. Vsekakor pa je četrto mesto velik uspeh, za vse nas, ki se ukvarjamo z odbojko, pa je to le še dodatna spodbuda za trening. Lepo pa bi bilo, če bi uspehi reprezentance pripomogli k temu, da bi bilo na tekmah državnega prvenstva več gledalcev,« si večjega števila gledalcev želi Okroglič, ki se je v Kamnik vrnil kot diplomant Fakultete za elektrotehniko.

  »Zdaj ima Calcit Volley boljše pogoje kot pred štirimi leti, ko sem odšel v ACH Volley. Zdaj je poskrbljeno tudi za kosila, igralci v uporabo dobijo tudi avtomobil, česar prej ni bilo in v tem smislu je klub napredoval. Tudi glede drugih zadev se je približal Ljubljančanom, edina stvar, v kateri za njimi zaostaja, je dvorana, ker se v njej dopoldne ne da trenirati. Ob tem, da je še strop prenizek in to je edini minus, ki ga imamo.«  

  Sobotni nasprotnik Kamničanov bodo Kranjčani, s katerimi so med pripravami na novo sezono odigrali kar nekaj pripravljalnih tekem, tudi tekmo ob 75-obletnici Calcit Volleyja. Ekipi se zato med sabo zelo dobro poznata, vse tekme so dobili kamniški odbojkarji, toda prvenstvena tekma bo čisto nekaj drugega. Tudi zato, ker so v sredo varovanci Saše Ropa, ki imajo v novi sezono prvič v svojih vrstah tujega odbojkarja, črnogorskega korektorja Đorđa Jovovića, novinci pa so še Bor Jese Rotar, Jure Glamočanin in Adi Adžović, doma premagali Salonit Anhovo.

  »Res je, da smo v pripravljalnem obdobju vedno premagali Kranjčane, vendar gre za zelo neugodno ekipo, kar so samo potrdili z zmago proti Salonitu. To je tudi opomin za nas, saj pomeni, da bo treba v tekmo vstopiti maksimalno resno. Njihova največja odlika je potrpežljivost, nikoli se ne predajo in se borijo do zadnje točke.«

  Zmaga Kranjčanov proti Kanalcem pa ni bilo edino presenečenje uvodnega kroga. Nekoliko preseneča tudi gladka zmaga Panvite Pomgrada v Mariboru, medtem ko je ACH Volley prepričljivo dobil ljubljanski obračun s Črnučami.

  »Presenečenje je v toliko, ker so Sobočani zmagali v gosteh in Mariborčanom niso oddali niti niza. Je pa res, da ne poznam njihove letošnje ekipe, zato težko komentiram, vendar se bo že čez nekaj krogov pokazalo, ali je bilo to res presenečenje, ali pa je soboška ekipa res tako dobra.«  

  Ob tekmi v Kamniku bodo v soboto na sporedu še preostale tri tekme drugega kroga v prvi slovenski ligi. Sobočane čaka še eno gostovanje, tokrat na Prevaljah (ob 19. uri) pri Fužinarju SijMetalu, Črnučani bodo gostili Merkur Maribor (19.00), v Kanalu pa se bosta pomerila Salonit Anhovo in ACH Volley (19.00).