Odbojkarice Calcita najboljša ekipa preteklega leta

  V Domu kulture Kamnik se je včeraj odvijala slovesna počastitev športnikov in športnih delavcev, ki so zaznamovali leto 2023. Med  športniki, ki so v preteklem letu zasijali, so izstopali atletinja Maruša Mišmaš Zrimšek, biatlonec Lovro Planko in članice Odbojkarskega kluba Kamnik, ki so prejele naziv najboljše ekipe.

  Zavod za kulturo in šport Kamnik in Občina Kamnik sta priznanja podelila tudi tistim posameznikom, ki so s svojim delom v ozadju omogočili razcvet športa v Kamniku. Vladimir Vučko, Jože Arko, Matej Zupanc in Miro Kregar so prejeli zaslužena priznanja za delo všportu. Zlato plaketo Občine Kamnik za izjemnih 50 let tekmovalnega, organizacijskega in prostovoljnega dela v športu pa je prejel Zvonko Kemperl.

  Skupno so podelili 67 priznanj. Med njimi so bili tudi odbojkarji OK Kamnik, ki so se v letu 2023 odlično odrezali. Za najboljšo ekipo je bila znova izbrana ekipa članic Calcit Volleyja, ki so se v 2023. veselile četrtega zaporednega naslova slovenskih prvakinj. Sezono so zaokrožile z drugim mestom v pokalu Slovenije. Letošnjo sezono še ne poznajo poraza v domačem prvenstvu, Slovenijo pa so zastopale v skupinskem delu Lige prvakinj, v kateri so osvojile prvo točko za slovensko žensko odbojko. Kapetanka Andjelka Radišković je prevzela priznanje v imenu svoje ekipe, Maša Pucelj pa se je v imenu soigralk zahvalila za novo športno priznanje.

  Med preostalimi dobitniki priznanj so bili tudi:

  Calcit Volley – mala odbojka dečki 
  Mali odbojkarji Calcit Volleyja so si na Ravnah na Koroškem priigrali bronasto medaljo. V polfinalu so mladi Kamničani naleteli na neporažene odbojkarje Fužinarja. Po odličnem začetku se je v kamniške vrste prikradla nervoza in po treh nizih so morali priznati premoč domačinov. V tekmi za tretje mesto so bili boljši od Brezovice, po tem, ko so se nadvse borbeno vrnili v igro po slabšem začetku.

  Calcit Volley – mladinci 
  Mladinci Calcit Volleyja so na zaključnem turnirju državnega prvenstva v polfinalu, ki je veljal za finale pred finalom, izgubili proti Črnučam  z 1:2, nato pa so v tekmi za tretje mesto z 2:0 premagali ravenski Fužinar SijMetal. Kljub razočaranju po koncu zaključnega turnirja je bila to pozitivna sezona za Calcitove mladince; večina njih igra za drugo člansko ekipo, s katero so se prebili v 1. B državno ligo.

  Planinšič Uroš 
  Uroš Planinšič je imel s slovensko odbojkarsko reprezentanco dolgo in naporno reprezentančno sezono, ki jo je kronal z bronastim odličjem na EuroVolleyju. Naši fantje, ki so v polfinalu klonili proti Poljakom, v boju za bron pa so odpravili olimpijske prvake Francoze, so se tako veselili že četrte kolajne na zadnjih petih evropskih prvenstvih. Planinšič je sezono z izbrano vrsto začel z nastopi v elitni Ligi narodov in si z dobrimi predstavami zagotovil nastop na zaključnem turnirju najboljše osmerice v Gdansku. Je kategoriziran športnik najvišjega Olimpijskega razreda.

  Calcit Volley – člani

  Odbojkarji Calcit Volleyja so imeli za seboj srebrno leto 2023. Bili so na pragu osvojitve naslova pokalnih prvakov, a so v živčnem finalu v Velenju v petem nizu klonili proti Ljubljančanom. Večna rivala sta se srečala tudi v finalni seriji državnega prvenstva in v finalu srednjeevropske lige Mevza, v obeh primerih so bili srečnejši Ljubljančani. Calcitovci so nastopali tudi v pokalu CEV, kjer je bil zanje v 2. krogu usoden nizozemski Groninegen. Novo sezono so začeli eksplozivno in šele tik ob koncu leta zlezli s prvega mesta prvenstvene lestvice.

  Na prireditvi sta prisotne nagovorila Luka Svetec, v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport Kamnik, ter podžupanja občine Kamnik, Romana Učakar. Prireditev je povezoval Tomaž Okorn. Posebno čustven trenutek je bil namenjen Franciju Kramarju – Cicu, ki že desetleje uspešno vodi športne dogodke na Zavodu za turizem in šport. Zbrani športniki in športnice so mu zapeli rojstnodnevno čestitko za 50 let.

  Vsem nagrajencem iskreno čestitamo!