Najdič spoštuje novogoriško ekipo

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v torek v Zagrebu z zmago proti Dinamu osvojile prvo mesto po rednem delu srednjeevropske lige. V soboto, ob 18. uri, pa bodo v četrtem krogu Sportklub prve odbojkarske lige za ženske gostovale v Novi Gorici. Njihov nasprotnik bo GEN-I Volley.

  Kamničanke so si že pred zadnjim krogom rednega dela srednjeevropske lige zagotovile uvrstitev na zaključni turnir, vprašanje je bilo le, s katerega mesta se bodo vanj podale. Po njihovi gladki zmagi nad Dinamom ter porazoma Bekescsabe v Linzu in zagrebške Mladosti v Mariboru, so si priigrale prvo mesto.

  »Res je, da smo oddelali to, kar smo morali, lahko pa rečem, da je bila igra boljša kot minulo soboto proti Šempetru. To je bil tudi eden od ciljev pred tekmo in tudi igralkam sem pred tekmo povedal, da si tega želim. Zato sem toliko bolj zadovoljen z igro, ki so jo nato tudi prikazale. Kot sem že pred časom dejal, si želim, da bi bili v doglednem času z več treninga, ki ga bomo zdaj imeli na voljo, spet prišli na raven, na kateri smo bili konec lanskega leta,« je o tekmi v Zagrebu dejal Bruno Najdič, trener kamniških odbojkaric, ki prihajajo v obdobje, ko bodo spet lahko več časa namenile treningu. Res je, da bodo vmes tudi pokalne tekme, vendar ne bo več Lige prvakinj, prav tako jih v srednjeevropski ligi čaka le še zaključni turnir.

  »V tem trenutku nam dejansko manjka več treninga, seveda pa bomo na vsaki tekmi, ki nas čaka, skušali zmagati. Če pa bo le možno, bomo treningu skušali posvetiti več časa, saj nam ga primanjkuje praktično že vso sezono. Najprej si želim, da bodo dekleta zdrave, druga, da bomo s temi dvanajstimi igralkami, ki jih imamo na voljo, dva, tri tedne res lahko delali na polno. Skratka, poudarek bo vsekakor na treningu, toda tudi rezultatsko bomo skušali biti v ritmu, ki smo ga imeli do zdaj, » obljublja Najdič.

  Prva ovira, ki je na poti kamniških odbojkaric, bo GEN-I Volley, ki leta 2024 ni začel ravno obetavno, saj v modri skupini še ni zmagal, vseeno pa njegovo četrto mesto ni ogroženo, je pa zato vse bolj vprašljivo tretje. Novogoriške odbojkarice so zagotovo sposobne prikazati boljšo igro.

  »Tudi lani vse do konca prvenstva nanje ni nihče resno računal, pa vemo, kako se je vse skupaj končalo. Kakovost vsekakor imajo, in če je kdo previden proti njim, sem to jaz, saj sem to lani najbolj okusil, pa tudi Calcit je imel v finalu kar težko delo. GEN-I Volley vsekakor ima kakovost, ima dobro sestavljeno ekipo, zanj igrajo dekleta, ki znajo igrati odbojko, imajo dve tujki, pripeljali so še Žano Zdovc Šporer, tako da imajo tudi širino in imajo trenerja, ki dobro dela. Vse to govori o tem, da bomo morali tekmo odigrati maksimalno zbrano, pripravljeno in niti slučajno ne bo niti milimetra gledanja v smer, da Novogoričanke morda niso takšne, kot so bile ob koncu lanske sezone. Vemo, kaj Nova Gorica predstavlja v slovenski odbojki in to bo za nas dober test, da vidimo, ali bo naša igra še boljša, kot je bila v Zagrebu,« z vso resnostjo Najdič svoje varovanke pripravlja na sobotno gostovanje v mestu vrtnic.

  V soboto bosta na sporedu še preostali tekmi četrtega kroga modre skupine. Bankirke bodo doma igrale z Ankaranom, Šempetranke pa bodo gostile Koprčanke.

  Tudi v zeleni skupini, v kateri igra druga ekipa Calcit Volleyja bodo v soboto tekme četrtega kroga. Varovanke Tjaše Gadža, ki so do zdaj dobile vse tri tekme, med drugim so premagale tako Formis kot ATK Grosuplje, bodo kot vodilna ekipa zelene skupine ob 19.30 igrale s Krimom. Tekma bo v Ljubljani, v dvorani OŠ Valentin Vodnik.