Najboljši možni začetek za Ribičevo četo

  V prvi tekmi 1B. DOL za moške so odbojkarji druge ekipe Calcit Volleyja v svojem prvem nastopu v tej konkurenci prišli do prve zmage. S 3:0 (18, 20, 22) so premagali Špan Brezovico. Prihodnjo soboto bodo ob 19.30 gostovali v Šempetru.

  Calcit Volley II – Špan Brezovica 3:0 (18, 20, 22)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje Stahovica, gledalcev 60, sodnika: Hafnar, Adrovič.

  Calcit Volley II: Podbregar 13, Podobnik 17, Medved, Sladič (L), Okorn 16, Drolc, Drnovšek, Hostnik, Poljanšek 4, Blaževič 6, Burkeljca, Jenstrle 5. Trener: Gašper Ribič.

  Špan Brezovica: Oderlap, Kumer, Željeznov 1, Šluga 3, Pucelj 2, Šušterič (L), Glamočanin 9, Založnik 10, Šip 9, Filiputti 4, Juvan (L), Purgar, Kirbiš 2. Trener: Ivan Milošević.

  Varovanci Gašperja Ribiča so na najboljši možni način začeli svojo prvo sezono v 1B. ligi. Proti Brezovici, ki je že nekaj let stalni član v tej ligi, so prišli do zanesljive zmage. Ob podobnem sprejemu, obe ekipi sta bili 51-odstotni, so bili predvsem boljši v napadu, saj je bila njihova učinkovitost 51-odstotna, gostujoča le 40-odstotna. Obe ekipi sta dosegli po štiri ase in pet blokov.

  Kamničani, ki so igrali brez poškodovanega Gregorja Freceta, ki ima težave z ramo, so v uvodnem nizu do odločilne prednosti prišli sredi niza, ko so po treh zaporednih točkah Mihe Okorna povedli s 15:12, z blokom Urbana Blaževiča in napaki gostov pa že z 20:14. Niz je končal Teo Podobnik, povratnik v kamniško ekipo, ki je že v prvi tekmi potrdil, da bo zanjo velika okrepitev.

  V drugem nizu so domači odbojkarji vodili od prve točke. Na servis Blaževiča in bloku Ambroža Poljanška so gostom pobegnili za sedem točk (13:6), kar jim je zagotavljalo mirno nadaljevanje niza. Do vodstva z 2:0 v nizih so prišli po napaki gostov na servisu. Tudi v tretjem nizu, ki je bil na koncu sicer najbolj izenačen, so praktično ves čas vodili Kamničani, ki so v končnico niza po novi točki Podobnika vodili že s 23:17. Razpoloženi Okorn je nato poskrbel za kar šest zaključnih kamniških žog, slovenski mladinski reprezentant pa je nato četrto le izkoristil.

  »Iskreno povedano nisem pričakoval, da bomo na relativno lahek način prišli do zmage. Mislil sem, da bo tekma težja, toda na koncu so fantje zelo dobro igrali v napadu, tako da nam je to olajšalo delo. Za nami je lepa tekma, ki bo dobra spodbuda za nadaljevanje sezone. Vrnitev Podobnika je za nas velika pridobitev, saj je edini v ekipi, ki že ima izkušnje v tem tekmovanju, je pa zelo dobro igral tudi Okorn, svoj delež je dal tudi Podbregar … Pravzaprav je vsakdo od njih dal svoj delež k pomembni zmagi. Veseli me, da so fantje od začetka do konca igrali na visoki ravni,« zadovoljstva po prvi prvenstveni zmagi ni skrival Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja II.