Na kolenih tudi dvakratne zmagovalke Mevze

  Odbojkarice Calcit Volleyja so po sobotni prvenstveni zmagi nad Novo KBM Branikom v četrtem krogu srednjeevropske lige Mevza premagale še lanskoletne zmagovalke Mevze, ekipo Swietelsky Bekescsaba, s 3:0 (18, 21, 16). S to zmago so še ostale v igri za uvrstitev na zaključni turnir, v soboto, 24. novembra, pa bodo v Kopru ob 19. uri igrale z Ankarančankami.

  Calcit Volley – Swietelsky Bekescsaba  3:0 (18, 21, 16)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnici: Kramar Šandl, Jurković (obe Hrvaška).

  Calcit Volley: Valenčič 5, Kotnik 5, P. Marušič 2, Š. Marušič 4, Mihalinec 9, Pogačar, Kostić 13, Janežič (L), Charuk 9, Kaker 9, Zorman. Trener: Gregor Rozman.

  Swietelsky Bekescsaba: Szipin (L), Fabian, Glemboczki 10, Pekarik 2, Mlinar 10, Bodnar 4, Szedmak 10, Sebestyen 1, Molcsanyi, Feld, Bodovics 5. Trener: Mihaly Kormos.

  Za kamniške odbojkarice, ki v dosedanjih treh tekmah srednjeevropske lige niso okusile slasti zmage, je bila zmaga v nocojšnjem dvoboju z dvakratnimi zaporednimi zmagovalkami tega tekmovanja nujna, če so še želele ostati v igri za uvrstitev na zaključni turnir. V obračun z Madžarkami je domača ekipa vstopila ohrabrena s sobotno zmago proti Novi KBM Braniku v domačem prvenstvu, svojo odlično formo pa je potrdila z novo zmago. Prvo v letošnjem tekmovanju v srednjeevropski ligi.

  V izenačenem uvodnem nizu, ko sta se ekipi do desete točke menjavali v vodstvu, so na servis Tine Kaker, ki je dosegla tudi as, Kamničanke po uspešnem napadu Olivere Kostić gostjam pobegnile za pet točk (15:10). Z dvema zaporednima točkama je Lucy Charuk poskrbela, da Madžarkam ni uspel priključek, kajti po njenem bloku je bilo že 19:12 za domačo ekipo, ki je z napadom Tine Kaker povedla z 1:0 v nizih.

  Na krilih Katje Mihalinec, ki je bila s svojimi servisi nerešljiva uganka za gostujoče sprejemalke, dosegla je tudi dva asa, so Kamničanke s točko Nine Kotnik branilkam naslova pobegnile za sedem točk (12:5). Sledila je manjša kriza v domači ekipi in po napadu Lucije Mlinar se jim je madžarska ekipa približala na dve točki zaostanka (11:13), še bližje pa je prišla po uspešnem napadu Zore Glemboczki (16:17). Toda do preobrata ni prišlo, tudi po zaslugi Tine Kaker, ki je imela s tremi uspešnimi napadi največ zaslug za kamniško vodstvo s 23:19, drugo zaključno žogo pa je izkoristila Lucy Charuk.

  Tudi v tretjem nizu je Špela Marušič, ki je namesto obolele Eve Pogačar igrala celo tekmo, dobro razigrala soigralke, ki so nadaljevale z dobro igro v vseh elementih igre, še zlasti pa v bloku, saj so jih v treh nizih dosegle kar 12. Do osme točke sta bili ekipi izenačeni, nato pa je na servis Mihalinčeve zadevo v svoje roke vzela Sara Valenčič, nova okrepitev Kamničank, ki je s tremi zaporednimi točkami Calcit Volley popeljala do vodstva s 14:9. S tem pa težav za Madžarke, ki v Kamnik niso prišle v najmočnejši zasedbi, še ni bilo konec. Po drugem polminutnem odmoru sta jih z blokom zaustavili Mihalinčeva in Špela Marušič. Prednosti sedmih točk domačinke niso zapravile, zmago pa je potrdila Polona Marušič.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Res je, da gostje niso prišle v zasedbi, ki smo jo pričakovali, vendar je bilo treba odigrati dobro tekmo, kar nam je tudi uspelo. Spet si pohvale zaslužijo vse igralke, potrdilo pa se je, da imamo s Špelo Marušič dve enakovredni podajalki in da lahko v nadaljevanju sezoni računamo na obe. Vesel sem, da zadeve, o katerih se dogovorimo, delamo dobro, da smo na lahkih žogah ter v bloku in obrambi dovolj disciplinirani in to je tisto, kar nam daje zagon za naprej. Verjamem, da v teh zadevah lahko še napredujemo in da smo lahko še boljši. Veliko smo pridobili tudi s Saro Valenčič.«

  Fotogalerija

   

  Komentarji