Mozirjanke tudi drugič boljše

  Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v tekmi dvanajstega kroga 1B. DOL za ženske v dvorani OŠ Stranje z 0:3 (-15, -21, -19) izgubile proti Mozirju. Tudi v prihodnjem krogu bodo Calcitovke igrale doma, njihov nasprotnik pa bo ob 15. uri Ljutomer.

  Calcit Volley II – Mozirje  (-15, -21, -19)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 50, sodnika: Vratarič, Rozman.

  Calcit Volley II: N. Sitar, Topič 4, Stupar, Lužovec 5, Štern, Ifko, Vukojevič 8, Vavpetič, Herič 10, Žvegla, S. Sitar 9, T. Gojak (L), A. Gojak (L), Kraševec 8. Trenerka: Tjaša Gadža.

  Mozirje: An. Ščuka 11, Aj. Ščuka 16, Pogorevc 1, Pikl 3, Vodlan 15, Kamenik 4, Dvornik, Kontrec (L), Skok, Prestor. Trener: Matija Petrič.

  Med tednom so Calcitovke v zaostali tekmi šestega kroga v petem nizu le premagale Ljutomer, kar je bila njihova prva zmaga po treh zaporednih porazih. Z zmago so se spet vključile v boj za tretje mesto, na katerem so bile pred gostovanjem v Stranjah Mozirjanke z dvema točkama več kot Ljutomer, Calcit Volley II in Vital Ljubljana. V prvi letošnji medsebojni tekmi je bilo s 3:2 boljše Mozirje.

  Mozirjanke so v Stranje prišle v nekoliko okrnjeni zasedbi, prve pa so do nekoliko večje prednosti prišle domače odbojkarice, ki so povedle z 8:5. Po točki Urše Herič so vodile še z 12:9, vendar je Ana Ščuka z delnim izidom 4:0 popeljala do vodstva s 13:12. Ana Ščuka je s svojimi servisi imela tudi največ zaslug, da so gostje dosegle kar deset zaporednih točk, s čimer je bil uvodni niz odločen. Mlajša sestra Lane Ščuka, ki je pred leti z veliko uspeha igrala za prvo ekipo Calcit Volleyja, je k popolnem preobratu prispevala tudi tri ase. Niz se je končal z lastno napako domače ekipe.

  Tudi v drugem nizu so bile Calcitovke do izida 13:10, ko je bila v bloku uspešna Adriana Vukojević, v prednosti, toda s tremi zaporednimi točkami, tokrat Ajde Ščuka, so Mozirjanke po začetnih 1:0 spet prišle do vodstva (16:15). S tem pa težav na sprejemu domače ekipe še ni bilo konec, težave jim je povzročala Iza Vodlan in po njenem drugem asu so domače odbojkarice kar naenkrat zaostajale za šest točk (21:15). Visoke prednosti gostje niso zapravile, spet pa se je niz končal z lastno napako kamniških odbojkaric.

  V tretjem nizu so po novih dveh lastnih napakah Calcitovke za gostjami že na sredini niza zaostajale za pet točk (7:12), po uspešnem napadu Maje Kamenik že za šest (15:9). Vendar se domačinke niso predale, z asom Nike Kraševec so se približale na dve točki zaostanka (14:16), po polminutnem odmoru pa so z asom Ajde Ščuka gostje spet prišle do nekoliko večje prednosti (18:14), ki so jo v končnici tekme brez večjih težav ohranile. Zadnjo točko na tekmi je dosegla Ajda Ščuka, ki je bila s 16 točkami tudi najbolj učinkovita igralka tekme.