Monza predstavlja dodatni motiv za Kamničane

  Odbojkarji Calcit Volleyja so z zmago vstopili v leto 2019, že v sredo pa je pred njimi nova, še težja preizkušnja od tiste v 11. krogu 1. DOL za moške, ko so v gosteh premagali Krko. V sredo, 16. januarja, bodo ob 20. uri v domači športni dvorani v drugem krogu pokala Challenge gostili finsko ekipo Savo Volley Kuopio, ki je na Finskem zmagala s 3:2 (-22, 17, -24, 23, 8). Kamničanom za napredovanje v četrtfinale zadostuje zmaga s 3:0 ali 3:1, v primeru, da bi tekmo dobili s 3:2, pa bo odločal zlati niz.

  Na prvi letošnji tekmi kamniški odbojkarji z igro niso ravno blesteli, vendar so vpisali vse tri točke, to pa je bilo pred sredino povratno tekmo pokala Challenge tudi najbolj pomembno. Vendar tudi tokrat težav s poškodbami ni šlo. Že tako je dlje časa odsoten kapetan ekipe Maxson Pereira, ki okreva po operaciji, za nameček pa zaradi težav s kolenom soigralcem ni mogel pomagati Klemen Hribar. Ker je imel težave s palcem na roki še Metod Golob, je na mestu libera moral zaigrati Domen Kotnik. »Za nami je težka tekma in pomembna zmaga,« je po tekmi zadovoljstvo izrazil Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja.

  Dejstvo je, da bo v sredo raven igre potrebno dvigniti na višjo raven, česar se v kamniškem taboru dobro zavedajo. Finski Savo Volley Kuopio, ki leta 2019 ni začel najbolj obetavno, saj je izgubil obe prvenstveni tekmi, bo vse prej kot lahek nasprotnik. Toda v bran nekoliko slabšim predstavam ekipe iz Kuopia velja omeniti, da so med novoletnimi prazniki kar štirje njihovi igralci igrali v kvalifikacijah za uvrstitev na letošnje evropsko prvenstvo. Za finsko izbrano vrsto so igrali izkušeni Antti Siltala, odlični korekotor Oli-Pekka Ojansivu, organizator igre Fedor Ivanov in bloker Severi Savonsalmi.

  »Prvi cilj na povratni tekmi bo zmaga s 3:0 ali 3:1, seveda pa bo to vse prej kot lahko doseči. Savo Volley ima zelo izkušeno ekipo, ki morda nekoliko niha na podaji, medtem ko so druga igralna mesta zelo dobro pokrita. Vložek v to tekmo bo zelo velik, kajti v primeru uvrstitve v četrtfinale nas čaka italijanska Monza, kar je dodatni motiv za našo ekipo. Videli bomo, na koga bomo v sredo sploh lahko računali, toda tisti, ki bodo lahko igrali, bodo naredili vse, da zmagamo,« je pred sredino tekmo odločen Hribar, ki je še dodal: »Imajo zelo dobra oba korektorja, še zlasti to velja za Ojansivuja, potem sta na sprejemu Siltala in Radik, ki je sicer reprezentant Estonije, tako da gre za zelo neugodno ekipo. Na Finskem smo odigrali dobro tekmo, osvojili dva niza, vendar bo za končni uspeh potrebno prikazati še boljšo igro.«

  Tekmo bosta sodila Konalsi Gjoka iz Albanije in Deniz Demir iz Turčije. Zmagovalec dvoboja se bo najverjetneje pomeril z italijansko Monzo, ki je pred novim letom v Beogradu premagala domačo Crveno zvezdo s 3:0.

  Komentarji