Menjava trenerja na klopi Calcit Volleyja

    Teden dni po koncu finalne serije v prvi odbojkarski ligi za moške na čelu slovenskega podprvaka iz Kamnika prihaja do spremembe na trenerskem mestu. Calcit Volley se je po krstni sezoni v vlogi prvega trenerja razšel z Alešem Hribarjem, nadomestil ga bo Marko Brumen.

    Brumen je Kamničane v preteklosti vodil že dvakrat; v začetku novega tisočletja v sezoni 2003/04 jih je popeljal do drugega mesta v pokalu in prvenstvu, v štirih sezonah med leti 2013 in 2016 pa so osvojili naslov pokalnih prvakov in se ob tem še trikrat uvrstili v finale domačega prvenstva. Ponovnega prihoda v Kamnik se veseli, saj bo, kot pravi »spet trener kakovostne ekipe z visokimi ambicijami«. Tudi sam se označi za ambicioznega, v njem pa tli goreča želja po vrhu slovenske odbojke. Eden od njegovih ciljev je tako »ponovna uvrstitev v Kamničanov v finale domačih tekmovanj in enakovredno kosanje z ACH Volleyjem za naslov najboljšega«.

    Brumen domače odbojkarje dodobra pozna, saj jih je kar nekaj v ekipi takšnih, ki so barve Calcit Volleyja branili že v času, ko je bil sam strateg te ekipe. Kljub temu načrtuje nekaj sprememb, o katerih bo več znanega v prihodnjih tednih. Novi trener Brumen bo ekipo sklical že v začetku maja in z njimi opravil nekaj treningov, zaresne priprave na sezono 2019/20 pa bodo pričeli v začetku avgusta.

    Calcit Volley je v minuli sezoni osvojil drugo mesto v Pokalu Slovenije, prav tako drugo mesto v državnem prvenstvu, v srednjeevropski ligi Mevza so končali na tretjem mestu, velik uspeh pa so dosegli tudi v pokalu CEV Challenge, kjer so se uvrstili med najboljših osem.