Med izbranci tudi Jan Klobučar in prvič Nik Mujanović

  Novi selektor slovenske moške reprezentance, Avstralec Mark Lebedew, je objavil seznam odbojkarjev, na katere računa v letošnji sezoni elitne Lige narodov in na avgustovskem svetovnem prvenstvu. Na širšem spisku je 22 reprezentantov, med njimi Jan Klobučar, najboljši športnik Kamnika za lani in prvič šele sedemnajstletni Nik Mujanović.

  Slovenska izbrana vrsta se bo prvič zbrala 9. maja v Ljubljani, med izbranci pa bosta tudi Klobučar in Mujanović. Še lani je kamniški dres nosil Sašo Štalekar, ki letos igra za grški Panahtinaikos, pred leti so v njem navduševali tudi Tonček Štern (Piacenza), Žiga Štern (Foinikas Syros), Jure Okroglič (ACH Volley), Matic Videčnik (ACH Volley) in Gregor Ropret (Cambrai Volley).

  Ker nekatera prvenstva do takrat še ne bodo končana, na prvem zboru ne bodo vsi igralci, tako bodo manjkali Gregor Ropret, Danijel Koncilja, ki se po nekaj letih spet vrača v slovensko reprezentanco, Rok Možič, Tonček Štern in Jan Kozamernik, nekaj dodatnih dni počitka pa je Lebedew namenil Dejanu Vinčiću in Tinetu Urnautu. Klemen Čebulj bo izpustil nastope v Ligi narodov, bo pa reprezentanci na voljo na svetovnem prvenstvu, na zbor pa ne bo tudi Alena Šketa, ki bo skušal čim prej rešiti težave s kolenoma.

  Ob Mujanoviću, ki je bil najboljši igralec slovenske mladinske reprezentance na nedavnem kvalifikacijskem turnirju do 20 let v Latviji, so še trije novinci. Sprejemalec Črnuč Črtomir Bošnjak, 18-letni srednji bloker Janž Janez Kržič iz OK Merkur Maribora ter njegov soigralec na mestu prostega igralca, Alan Košenina.

  Reprezentanca bo uvodni del priprav opravila v Ljubljani, kjer bo 20. in 21. maja odigrala pripravljalni tekmi s Hrvaško, 23. maja pa bo potovala v Srbijo in se pomerila s tamkajšnjo izbrano vrsto. Zatem naše odbojkarje po dveh dneh treningov v Hali Tivoli 30. maja čaka še odhod na sklepni del priprav v Bolgarijo, že 4. junija pa bo bodo sedli na letalo proti Braziliji, ki bo od 8. junija naprej gostila prvi turnir Lige narodov.

  Seznam slovenske reprezentance:

   PODAJALCI
  1VINČIČDEJANVfB Friedrichshafen (GER)
  2ROPRETGREGORCambrai Volley (FRA)
  3PERNUŠGREGORACH Volley Ljubljana (SLO)
  4PLANINŠIČUROŠOK Merkur Maribor (SLO)
   SPREJEMALCI
  5URNAUTTINEZenit St. Peterburg (RUS)
  6ČEBULJKLEMENAsseco Resovia Rzeszów (POL)
  7MOŽIČROKVerona Volley (ITA)
  8ŠTERNŽIGAFoinikas Syros (GRE)
  9KLOBUČARJANOK Kamnik (SLO)
  10OKROGLIČJUREACH Volley Ljubljana (SLO)
  11BOŠNJAKČRTOMIROK Črnuče (SLO)
   KOREKTORJI
  12ŠTERNTONČEKGas Sales Bluenergy Piacenza (ITA)
  13ŠKETALENACH Volley Ljubljana (SLO)
  14MUJANOVIČNIKOK Kamnik (SLO)
   SREDNJI BLOKERJI
  15KOZAMERNIKJANAsseco Resovia Rzeszow (POL)
  16PAJENKALENOlympiacos (GRE)
  17ŠTALEKARSAŠOPanathinaikos (GRE)
  18VIDEČNIKMATICACH Volley Ljubljana (SLO)
  19KONCILJADANIJELAS Cannes (FRA)
  20KRŽIČJANŽ JANEZOK Merkur Maribor (SLO)
   PROSTA IGRALCA
  21KOVAČIČJANIACH Volley Ljubljana (SLO)
  22KOŠENINAALENOK Merkur Maribor (SLO)

   

  STROKOVNI ŠTABVLOGA 
  MARK LEBEDEW (AUS)Selektor
  MATTEO DE CECCO (ITA)Pomočnik
  ZORAN KEDAČIČPomočnik
  BOGDAN SZCZEBAK (POL)Statistik
  MILE MAJSTOROVIĆZdravnik
  PIETRO BAVUTTI (ITA)Fizioterapevt