Med izbranci tudi Hribar in Štalekar

  Ob Saši Štalekarju in Klemnu Hribarju je na Kovačevem seznamu še nekaj igralcev, ki so v preteklosti nosili kamniški dres. Še v lanski sezoni je bil to Jure Okroglič, ob njem pa so to še brata Tonček in Žiga Štern, Matic Videčnik in Gregor Ropret.

  Slovenski selektor Slobodan Kovač in njegov pomočnik Samo Miklavc v letošnji evropski ligi na najboljše igralce nista računala in sta jim namenila daljši počitek, po njem so fantje začeli z delom po individualnem programu. Reprezentanca se bo vnovič zbrala v drugi polovici julija, srbski strateg na slovenski klopi pa računa na 21 odbojkarjev. Edini novinec je komaj šestnajstletni sprejemalec Rok Možič, sicer eden največjih upov slovenske odbojke.

  Prvi del priprav bodo odbojkarji predvidoma opravili v Mariboru. V sklopu priprav bo izbrana vrsta odigrala pripravljalni tekmi z evropsko podprvakinjo Nemčijo, ki sicer ni med desetimi evropskimi državami, ki jih bomo lahko spremljali v Italiji in Bolgariji. Vrhunec priprav bo predstavljal močan mednarodni turnir, ki bo od 6. do 8. septembra potekal v Ljubljani, na njem pa bodo, ob Sloveniji, zaigrale še tri svetovne velesile, ZDA, Kanada in Iran.

  Velja še omeniti, da je zanimanje za svetovno prvenstvo, na katerem se bodo naši odbojkarji, v okviru skupine A, v Firencah pomerili z Dominikansko republiko, Japonsko, Belgijo, Argentino in Italijo, izjemno. Organizatorji so namreč večino vstopnic za skupinski del tekmovanja že prodali. Na Odbojkarski zvezi Slovenije smo vložili veliko naporov, da smo slovenskim navijačem zagotovili maksimalno možno število vstopnic, ki smo jih v sklopu kvote imeli na voljo. Zanimanje za svetovno prvenstvo je zares veliko in ker posamezna vstopnica zagotavlja ogled vseh tekem na enem dnevu in ker Slovenija igra v skupini z Italijo, smo le stežka, tudi po večkratnem posredovanju tako pri organizatorjih kot pri Mednarodni odbojkarski zvezi FIVB, prišli do paketa 600 vstopnic. A tudi te so praktično že pošle, saj očitno zgodovinski nastop naše reprezentance na svetovnih prvenstvih slovenske ljubitelje odbojke in športa zelo zanima, je pojasnil generalni sekretar OZS, Gregor Humerca.

  REPREZENTANCA SLOVENIJE, SVETOVNO PRVENSTVO
  Italija in Bolgarija, 12. do 30. september 2018

  1

  Dejan Vinčić

  podajalec

  2

  Gregor Ropret

  podajalec

  3

  Uroš Planinšič

  podajalec

  4

  Mitja Gasparini

  korektor

  5

  Tonček Štern

  korektor

  6

  Jernej Detela

  korektor

  7

  Alen Pajenk

  srednji bloker

  8

  Jan Kozamernik

  srednji bloker

  9

  Sašo Štalekar

  srednji bloker

  10

  Matic Videčnik

  srednji bloker

  11

  Dane Mijatović

  srednji bloker

  12

  Tine Urnaut

  sprejemalec

  13

  Klemen Čebulj

  sprejemalec

  14

  Alen Šket

  sprejemalec

  15

  Jan Klobučar

  sprejemalec

  16

  Jure Okroglič

  sprejemalec

  17

  Rok Možič

  sprejemalec

  18

  Žiga Štern

  sprejemalec

  19

  Jani Kovačič

  prosti igralec

  20

  Urban Toman

  prosti igralec

  21

  Klemen Hribar

  prosti igralec

   

  Komentarji