Lastne napake usodne za Calcitove princeske

  Odbojkarice druge ženske ekipa Calcit Volleyja so v tekmi petega kroga 1B. DOL za ženske v gosteh izgubile proti domačemu Mozirju z 2:3 (20, -21, 21, -21, -12). V prihodnjem krogu Kamničanke čaka še eno gostovanje. V soboto, 30. oktobra, bodo ob 19. uri igrale z Ljutomerom.

  Mozirje – Calcit Volley II  3:2 (-20, 21, -21, 21, 12)

  Mozirje – Športna dvorana OŠ Mozirje, gledalcev 25, sodnici: Rozman, Pajnik.

  Mozirje: An. Ščuka 11, Debelak (L), Aj. Ščuka 14, Pogorevc 3, Pikl 7, Vodlan 4, Kamenik 3, Dvornik 1, Kontrec (L), Skok, Prestor 1. Trener: Matija Petrič.

  Calcit Volley II: N. Sitar, Topič 8, Stupar, Lužovec 14, Štern, Ifko, Vukojević 13, Vaupotič, Herič 8, Žvegla, S. Sitar 3, T. Gojak (L), A. Gojak (L) 1, Kraševec 20. Trenerka: Tjaša Gadža.

  V prejšnjem krogu so mlade Calcitovke v svoji dvorani morale priznati premoč odbojkaricam Formisa, v nocojšnji tekmi pa so bile po treh nizih blizu končnega uspeha, toda na koncu je bilo zanje usodno veliko število lastnih napak, v štirih nizih so jih naredile kar 51, kar so Mozirjanke na koncu izkoristile.

  Varovanke Tjaše Gadža so zelo dobro vstopile v tekmo, saj so na servis Adriane Vukojević povedle s 6:2, prednosti pa do konca niza niso več izpustile iz rok. Pred vstopom v končnico niza so se jim domačinke približale na tri točke zaostanka (18:21), vendar sta Nika Kraševec in Adriana Vukojević rešili vse dvome okoli zmagovalk uvodnega niza.

  Tudi v drugem nizu je začetek pripadel gostjam, ki so s točko Sare Sitar domačinkam pobegnile za štiri točke (9:5), vendar njihovo nadaljevanje ni bilo več tako uspešno. S petimi zaporednimi točkami so Mozirjanke po bloku Ane Ščuka povedle z 12:10, vendar so Kamničanke izidi izenačile že na trinajsti točki, po asu Urše Herič pa so vodile s 17:15. Po novem asu, tokrat Kraševec, je bilo še 19:17 za gostje, ki pa so v končnici naredile preveč lastnih napak.

  V tretjem nizu so bile spet boljše kamniške odbojkarice, vendar že ob večjem številu lastnih napak, ki so se do konca tekme samo še stopnjevale. Čeprav so bile Kamničanke z izjemo bloka v drugih elementih igre boljše od domačink, so se domov vrnile z osvojeno točko. Žal je bilo tokrat njihovih lastnih napak preveč.

  »Vedele smo, da nas čaka težka tekma in to se je tudi pokazalo. Tako mi kot ekipa iz Mozirja smo imeli precej nihanja v igri. V ključnih trenutkih smo mi naredili tudi preveč neposrednih napak. Mi je pa všeč, da smo se v tekmi večkrat kljub zaostanku uspeli zbrati in ujeti nasprotnice. Pohvalila bi predvsem igro obrambe in Nike Kraševec. Vsekakor dekletom tako na eni kot na drugi strani čestitke za borbeno igro,« je po tekmi dejala Tjaša Gadža, trenerka druge ženske ekipe Calcit Volleyja.