Kranjčani bodo nevarnejši kot na prvi tekmi

  Odbojkarji Calcit Volleyja so tudi po dveh tekmah v srednjeevropski ligi v letošnji sezoni še vedno brez izgubljenega niza, kar je dobra napoved za tekmo prvega kroga pokala Challenge, ko bo v Kamniku gostovala poljska ekipa Projekt Varšava. Še pred njo varovance Mladena Kašića čaka neugodno gostovanje v Kranju, kjer jih v devetem krogu Sportklub prve odbojkarske lige ob 17.30 čaka tekma s Hišo na kolesih Triglav.

  Čeprav kamniški odbojkarji proti Amstettnu in Riboli Kašteli niso ravno blesteli, njihova zmaga, z izjemo drugega niza proti Kaštelanom, niti v enem trenutku ni bila ogrožena. Vseeno njihov trener Mladen Kašić po koncu domačega turnirja ni bil najbolj zadovoljen.

  »V obeh tekmah srednjeevropske lige smo očitno menili, da smo tako dobri, po vseh teh zmagah v domačem prvenstvu, ko smo igrali resno in angažirano, da bo zmaga prišla sama od sebe. Težko je motivirati igralce, zdaj smo žal v iskanju korektorja, kar ni ravno preprosto, je pa dejstvo, da energija ni prava. Takoj po tekmi sem igralcem dejal, da se nam bo to lahko maščevalo že v soboto, ko nas čaka tekma v Kranju, kajti če bomo šli v tekmo s takšnim pristopom, ne bo dobro in kaj lahko se nam zgodi, da ne samo, da bomo začeli izgubljati nize, pač pa tudi tekme. Prepričan sem, da nihče tega ne dela namerno, vendar pa energija niti približno ni takšna, kot je bila še na tekmi z ACH Volleyjem,« je strnil svoje misli po četrtkovi tekmi z Ribolo.

  Pri igralcih je čutiti tudi nekoliko utrujenosti, saj že tri mesece zelo veliko trenirajo, v zadnjem obdobju pa si tudi tekme sledijo ena za drugo, tako da tudi časa za regeneracijo ni prav veliko. Navkljub vsemu bodo že v soboto morali stopiti skupaj, kajti prihodnjo sredo jih čaka tekma s Poljaki, ob tem pa ne gre pozabiti, da so Kranjčani v zadnjih dveh krogih v gosteh premagali Merkur Maribor in Panvito Pomgrad.

  »Zagotovo bo motivacija večja, vendar mi še nismo ekipa šampionov. Res je, da smo v tem kratkem časovnem obdobju z energijo in enotnostjo prišli do teh rezultatov. Ta enotnost, prijateljstvo med igralci, je še vedno dobra, ni pa več tiste borbe na igrišču, prav tako tudi ne tistega spodbujanja, kot smo to že imeli. Zato bomo morali biti na to zelo pozorni, da se ne bo to spremenilo v poraze, nato v nervozo in na tem bomo morali delati do naslednje tekme. Zadnji rezultati Kranjčanov samo potrjujejo, da je njihova forma v vzponu, ob tem pa imajo ekipo s potencialom. Ima dobrega korektorja, dobre sprejemalce in morali bomo biti zelo pazljivi. Če bomo šli v tekmo stoodstotno angažirano, bo potek tekme na naši strani, če ne bo tako, se zadeva lahko zakomplicira,« je pred tekmo v Kranju opozoril Kašić in dodal: »To lepo zgodbo, v kateri smo zdaj, bomo lahko hitro pokvarili, če se ne bomo vrnili na pot, na kateri smo bili do tekme z ACH Volleyjem.«

  Prva tekma devetega kroga Sportklub prve odbojkarske lige je bila odigrana že včeraj, in sicer je ACH Volley v Novem mestu premagal Krko s 3:0. Danes se bosta na Ravnah pomerila Fužinar in Panvita Pomgrad, v nedeljo v Mariboru pa še domači Merkur in Alpacem Kanal.