Kostanjevica na Krki še enkrat neugodna za Ribičeve varovance

  Odbojkarji druge moške ekipe Calcit Volleyja so v prvem krogu rdeče skupine 1B. DOL za moške v gosteh izgubili proti ekipi Athos Kostanjevica na Krki z 2:3 (14, -22, 18, -23, -14). V prihodnjem krogu bodo Kamničani, v soboto, 20. januarja, ob 17.30, v dvorani OŠ Stranje, igrali z ekipo KekoOprema Žužemberk.

  Ahtos Kostanjevica – Calcit Volley II 3:2 (-14, 22, -18, 23, 14)

  Kostanjevica na Krki – Dvorana OŠ Kostanjevica na Krki, gledalcev 100, sodnika: Zajec, Jovanović.

  Athos Kostanjevica: Kodrič, Štefanič, Tomazin, Lajkovič 11, Vidic 2, Štefanič 12, Gašpar 13, Jakše (L), Pucelj 2, Košir (L), Jevšnik 24, Kozole, Mohar. Trener: Jernej Tomazin.

  Calcit Volley II: Podbregar, Podobnik 15, Hostnik 6, Medved (L), Sladič, Okorn 26, Drolc, Drnovšek, Frece 20, Blaževič, Burkeljca 3. Trener: Gašper Ribič.

  Varovanci Gašperja Ribiča so nesrečno ostali brez uvrstitve v zeleno skupino Sportklub prve odbojkarske lige za moške. Čeprav so imeli isto število točko kot Črnuče, ki so v zadnjem krogu doma premagale SIP Šempeter, so redni del 1B. DOL končali na petem mestu. Tako prvenstvo nadaljujejo v rdeči skupini, spet pa se je pokazalo, da je Kostanjevica na Krki zanje sila neugodna ekipa, saj jih je premagala, prav tako s 3:2, že v enajstem krogu rednega dela prvenstva. V četrtem krogu so s 3:1 slavili Kamničani.

  Prvi niz se je odvijal po notah kamniške ekipe, ki je na servis Mihe Okorna, dosegel je tudi tri ase, z delnim izidom 9:0 povedla z 19:8. S tem je bil niz, ki se je končal z lastno ekipo domače ekipe, odločen. Tudi drugi niz so bolje začeli gostje, ki so povedli z 8:5, Kostanjevčani pa so z dvema zaporednima asoma Gašperja Puclja izenačili na 8:8. Do šestnajste točke je bila tekma nato izenačena, po novih dveh asih, tokrat Vidica, bloku Lovra Tilna Lajkoviča in napadu Martina Štefaniča pa so domači odbojkarji prišli do petih točk prednosti (21:16). Visokega vodstva niso zapravili.

  Tretji niz je bil spet v znamenju gostujočih odbojkarjev, ki so ob boljšem servisu najprej Gregorja Freceta povedli s 14:9, po asu Noela Hostnika pa s 17:11. Tudi v nadaljevanju niza so bili Kamničani boljši nasprotnik, z več razpoloženimi igralci, svoje je dodal še kapetan Teo Podobnik in po točki Okorna so tretji niz zanesljivo dobili.

  V četrtem nizu je prva do nekaj večje prednosti prišla domača ekipa, vendar so na servis Freceta sredi niza Kamničani povedli s 17:14. Njihova prednost je po bloku Štefaniča hitro skopnela (18:18), v končnici pa so bili bolj zbrani domači odbojkarji, ki so do izenačenja v nizih prišli po lastni napaki gostov. Še bolj napet je bil peti niz, v katerem so domačini sicer povedli s 3:1, nato pa si vse do izida 14:14 nobena ekipa ni priigrala več kot točke prednosti. Prvi so do zaključne žoge prišli Kostanjevčani, drugo pa je nato izkoristil Benjamin Gašpar.