Koprske izkušnje previsoka ovira za mlade Kamničanke

  Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v tekmi 15. kroga 1A. DOL za ženske doma izgubile proti Luki Koper z 0:3 (-21, -12, -16). V prihodnjem krogu bodo kamniške odbojkarice v soboto, 16. februarja, v Hočah igrale proti ekipi Formula Formis.

  Calcit Volley II – Luka Koper  0:3 (-21, -12, -16)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 80, sodnika: Seifried, Suljkanović (oba Maribor).

  Calcit Volley II: Krašovec 3, Špoljarič (L), Topič, Šeme 3, Lužovec 2, Javornik 2, Juhant, Gojak, Bošeska, Žužek, Zatković 14, Sitar 5, Jerala 4, Gojak (L). Trener: Franci Obolnar.

  Luka Koper: Đukić 1, Raič 6, Isanović 13, Bernat (L), Letnik, Jeretič, Dodič 6, Haupt, Simčič (L), Kocet, Jovič 4, Pešič 10, Cvetanovič 12. Trener: Dragan Grmača.

  Varovanke Francija Obolnarja so na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah proti GEN-I Volleyju in SIP Šempetru navkljub porazoma najavile, da se po manjšem šoku na mladinskem državnem prvenstvu, ko so morale v finalu priznati premoč Novi KBM Braniku, spet vračajo v želeno formo. Vendar bodo morale na četrto zmago med najboljšimi slovenskimi klubi še nekaj časa počakati, kajti izkušenejše Koprčanke so jih še drugič v letošnji sezoni premagale.

  Do sredine prvega niza so bile kamniške odbojkarice za točko ali dve pred Koprčankami. V napadu je bila nevarna Eva Zatković, vendar je bilo to premalo, da bi strle odpor gostij, ki so po zaostanku dveh točk (9:11) ob nekdanjem drugem tehničnem odmoru vodile s tremi točkami prednosti. Tudi pred vstopom v končnico so imele Koprčanke tri točke prednosti (21:18), čeprav so jih domačinke skorajda že ulovile (17:18). Ko je bilo najbolj potrebno, so Iman Isanović, Jelena Pešić in Marina Cvetanovič unovčile svoje izkušnje ter svoji ekipi priborile vodstvo z 1:0 v nizih.

  Drugi niz se je za domačo ekipo začel zelo slabo, saj so za gostjami zaostajale že za sedem točk (0:7). Po drugem polminutnem odmoru so Kamničanke le vzpostavile ravnotežje, vendar ne za dolgo, kajti po zaostanku devetih točk (16:7) je bil niz praktično odločen. Koprčanke so s svojimi servisi domačim sprejemalkam povzročale veliko težav, temu primerna pa je bila tudi kamniška igra v napadu.

  Začetek tretjega niza je obetal bolj izenačen dvoboj, vendar le do izida 10:12, po njem pa so gostje z delnim izidom 4:1 prišle do petih točk prednosti, pred vstopom v končnico že za sedem (21:14). Ob večjem številu razpoloženih igralk in boljši igri v bloku so Koprčanke brez težav visoko prednost ohranile do konca tekme ter vpisale svojo šesto zmago v letošnji sezoni, medtem ko so kamniške princeske ostale pri treh.

  Izjava po tekmi

  Franci Obolnar, trener Calcit Volley: »Dejstvo je, da ima Koper bolj izkušeno ekipo in da njegova zmaga ni presenečenje, vendar je bilo v naši igri premalo žara, da bi se lahko nadejali boljšega izida. V nadaljevanju sezone bomo morali nekaj spremeniti, če bomo želeli priti do želenega cilja. Ker nekatere naše nosilke igre niso dale tistega, kar od njih pričakujemo, so v tretjem nizu priložnost dobile naše mlajše igralke, stare 15, 16 let, ki so prikazale vsaj nekaj več želje po uspehu.«

  Komentarji