Koprčanke tudi tretjič boljše

  Druga ženska ekipa Calcit Volleyja je v tekmi 21. kroga 1B. DOL za ženske v gosteh izgubila proti Luki Kopru z 0:3 (-21, -20, -21). Kamničanke so državno prvenstvo končale na tretjem mestu, kar je lep uspeh za mlado ekipo, ki jo vodil Tjaša Gadža.

  Luka Koper – Calcit Volleyx II 3:0 (21, 20, 21)

  Koper – Dvorana OŠ Koper, gledalcev 100, sodnika: Zajec, Todorović.

  Luka Koper: Bijelič, Đukić 12, Raič, Debernardi (L), Trobec 15, Lovšin 5, Dakič 13, Maksić (L), Lenart 5, Kalem Mihalič, Lazar 1, Horolska 3. Trener: Marko Kalc.

  Calcit Volley II: N. Sitar, Topič 3, A. Stupar 1, Špoljarič 6, Maček 11, Ifko, Vravnik, K. Stupar 1, Butalič (L), S. Siar 8, Gojak (L), Gimpelj 8, Vučurević. Trenerka: Tjaša Gadža.

  Pred zadnjim krogom rednega dela prvenstva so imele kamniške princeske še teoretične možnosti za osvojitev drugega mesta, vendar je bilo njihovih upov konec že po petkovi prvi tekmi zadnjega kroga rednega dela tekmovanja. Mozirjanke so namreč v gosteh premagale Ljutomer s 3:0, tako da Kamničankam niti zmaga v Kopru ne bi prinesla drugega mesta. Bolj izkušene Koprčanke, ki so v prejšnjih dveh tekmah Kamničanke premagale s 3:2, niso ničesar prepustili naključju, osvojile nove tri točke in potrdile, da so bile v letošnji sezoni v 1B. DOL najboljše.

  Čeprav so bile gostje brez možnosti za osvojitev drugega mesta, so dobro vstopile v uvodni niz in po točki Sare Sitar povedle z 9:7. S petimi zaporednimi točkami so na servis Mance Lenart domače odbojkarice dosegle pet zaporednih točk, vodstva pa niso več izpustile iz rok. V končnici niza so po dveh zaporednih blokih Tine Topič in Kaje Gimpelj še prišle na dve točki zaostanka (21:23), vendar so Koprčanke izkoristile že svojo prvo zaključno žogo.

  V drugem nizu so ves čas vodile domače odbojkarice, ki so po asu Koni Trobec pobegnile za štiri točke (7:3), vendar so se jim Kamničanke hitro približale le na točko zaostanka (6:7), vendar do preobrata ni prišlo. Še več, po asu Nine Lovšin so gostje zaostajale za šest točk (9:15), niz pa se je končal z blokom Nine Đukić.

  Na servis Anje Maček so Kamničanke tretji niz začele z vodstvom 5:1, vodile pa so vse do izida 10:9. Zadnje izenačenje na tekmi je bilo na enajsti točki, po asu Inge Raič in uspešnem napadu Metke Dakič pa je bilo že 19:13 za Luko Koper. S tem je bila tekma odločena. Zmago za domačo ekipo je potrdila Raič.

  Izjava po tekmi

  Sara Sitar, odbojkarica Calcit Volleyja: »Tekma je bila zelo dobra, vendar so bile v končnicah bolj zbrane Koprčanke. Naša igra pa danes ni bila najboljša, saj smo imele kar nekaj težav na sprejemu in v obrambi. Čestitke Kopru za zmago, skozi vse tri kroge so dokazale, da so zelo močna ekipa. Želim jim veliko sreče v kvalifikacijah za v 1A. ligo in upam, da jim tudi uspe, saj si to zares zaslužijo.«