Kazincbarcika kot uvod v peklenski ritem

  Za odbojkarje Calcit Volleyja po sobotnem porazu z ACH Volleyjem ni počitka, saj se bodo v sredo v sedmem krogu srednjeevropske lige pomerili z madžarsko ekipo Vegyesz Kazincbarcika. Tekma se bo začela ob 20. uri, le dva dni pozneje pa bodo Kamničani v 13. krogu 1. DOL za moške gostovali v Hočah, v soboto, 26. januarja, pa jih čaka še eno gostovanje, ko bodo v osmem krogu srednjeevropske v Zwetttlu igrali z ekipo Union Raiffeisen Waldviertel.

  Minulo sredo so se Kamničani z odlično igro uvrstili v četrtfinale pokala Challenge, le tri dni pozneje pa so morali še tretjič v letošnji sezoni priznati premoč ACH Volleyja. Tudi na tej tekmi se je ponovila zgodba s finala Pokala Slovenije, ko so bili večji del igre enakovredni ali celo boljši od Ljubljančanov, v končnici pa aktualni državni in pokalni prvaki niso dovolili presenečenja. To je bil prvi poraz Calcit Volleyja v domači dvorani v letošnji sezoni.

  »Čeprav smo spet izgubili na podoben način kot v Kanalu, imam občutek, da smo vse bližje Ljubljančanom. Vprašanje pa je, ali bomo v nadaljevanju sezone imeli dovolj hrabrosti, da jih morda tudi premagamo. V tem trenutku pa žal tega še nismo sposobni, tudi zato, ker naše zdravstveno stanje ni najboljše,« je na kratko o sobotnem porazu spregovoril Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja.

  Za kamniško ekipo je sobotni poraz že zgodovina, kajti že v sredo jih v srednjeevropski ligi, v kateri imajo zdaj tri zmage in tri poraze, čaka obračun s Kazincbarciko. Madžarsko ekipo so v prvem delu tega tekmovanja s 3:2 premagali v gosteh. Če se bodo ob koncu rednega dela tekmovanja želeli uvrstiti na zaključni turnir, bo zmaga skorajda že nujna, saj imajo madžarski odbojkarji le točko manj, tako kot tudi sobotni nasprotnik Kamničanov, Waldviertel.

  »Naš osnovni cilj v srednjeevropski ligi je uvrstitev na zaključni turnir, to pa pomeni, da bomo morali v sredo zmagati. Madžarsko ekipo dobro poznamo, vemo, od kje nam preti največja nevarnost, razplet tekme pa bo najbolj odvisen od nas samih. Če bomo igrali, kot znamo, nam bo veliko lažje, vendar smo spet v napornem ritmu tekem, ko časa za počitek ni, tudi ne za zdravljenje lažjih poškodb,« je še dejal Hribar.

  Znano je tudi že, kdaj bodo kamniški odbojkarji igrali prvo četrtfinalno tekmo z italijansko Monzo. To bo v torek, 29. januarja, ob 19. uri v Monzi, do te tekme pa vključno s sredino Kamničane čakajo še tri preizkušnje, do povratne, ki bo najverjetneje v sredo, 13. februarja, v Kamniku, pa bo četa Aleša Hribarja odigrala še štiri; dve domačem prvenstvu in dve v srednjeevropski ligi.

  Komentarji