Kamniško moč okusili tudi Norvežani

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v prvi tekmi predkroga pokala Challenge doma premagali norveško ekipo Viking TIF Bergen s 3:0 (15, 18, 16). Že jutri, ob 19. uri, bo na sporedu druga tekma, Kamničanom za napredovanje zadoščata že dva osvojena niza.

  Calcit Volley – Viking TIF Bergen  3:0 (15, 18, 16)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 250, sodnika: Jambor (Madžarska), Oravainen (Finska).

  Calcit Volley: Planinšič, Vinkovič, Lazar 1, Karadža Pevc (L), Košenina (L), Nikolić 6, Okroglič 9, Bošnjak 11, Mitrašinović 9, Brunet 3, Oman 1, Bakonji 3, Mujanović 4, Pavlović 5. Trener: Mladen Kašić.

  Viking TIF Bergen: Bjelland 12, Olsen (L), Hopland 1, Soereng 1, Brekke, Sunde 3, Henriksen 1, Haldorsen 5, Langlo, Eikland 4. Trener: Scott Olsen.

  Norvežani so bili pred prvo tekmo v Kamniku popolna neznanka za slovenske podprvake, ki v državnem prvenstvu še niso izgubili niza, medtem ko je ekipa iz Bergna po enkrat zmagala in izgubila. Odbojkarji Calcit Volleyja so bili v vseh treh nizih veliko boljši nasprotnik, tako da njihovo napredovanje v prvi krog pokala Challenge na jutrišnji drugi tekmi ne bi smelo biti vprašljivo.

  Norvežani so na servis Madsa Soerenga v uvodnem nizu povedli z 2:0, po asu Asmunda Sundeja pa s 7:4. Že na osmi točki so domači odbojkarji izid izenačili, z blokom Jureta Okrogliča pa prvič prišli do vodstva. Zadnje izenačenje v prvem nizu je bilo pri enajsti točki, na servis Okrogliča in po bloku Uroša Nikolića pa so Kamničani gostom pobegnili že za pet točk (16:11). Do konca niza so gostje, ki so imeli veliko težav v napadu, Kamničani so kar pet točk dosegli z blokom, osvojili le še tri točke. Zadnjo točko v uvodnem nizu, v katerem so bili domači odbojkarji 63-odstotni v napadu, je prispeval Okroglič.

  V drugem nizu so norveški odbojkarji korak s kamniškimi držali do šeste točke, na servis Nikolića in po njihovi lastni napaki pa so domačini povedli z 10:6. Do nove najvišje prednosti so Kamničani prišli na servis Bernarda Bakonjija in z dvema zaporednima točkama Tomislava Mitrašinovića (13:7), s tem pa je bil tudi drugi niz praktično odločen. V domači ekipi so bili še naprej bolj učinkoviti v napadu, ves čas so držali visoko raven sprejema začetnega udarca, s tremi asi pa se je izkazal Črtomir Bošnjak.

  V tretjem nizu je domači trener Mladen Kašić odpočil nekatere nosilce igre. Planinšič in Nik Mujanović sta že sredi drugega niza svoje mesto prepustila Bakonjiju in Mitrašinoviću, namesto Bošnjaka je priložnost dobil Kubanec Lazaro Brunet, v bloku je začel Luka Lazar, pozneje je v igro vstopil še mladi Jurij Oman. Navkljub temu se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, tokrat so gostje zadnjič izenačili pri izidu 5:5, po dveh zaporednih asih Mitrašinovića pa je bilo 9:5 za Calcit Volley. Po novem asu, tokrat Okrogliča, so Kamničani povedli s 14:7, s tem pa je bila tekma, ki se je končala z lastno napako gostov, praktično odločena. Za prvo zaključno žogo je poskrbel Okroglič, tako kot drugi niz pa se je tudi tretji končal z lastno napako gostov.

  Izjava po tekmi

  Mladen Kašić, trener Calcit Volleyja: »Energijsko tekme nismo odigrali na isti ravni, kot smo do zdaj igrali v domačem prvenstvu, saj se je od začetka videlo, da je norveška ekipa ni nižji kakovostni ravni. Toda kljub temu smo ves čas igrali dovolj resno, da ni prišlo do kakšnega presenečenja. Vse ti nize smo zanesljivo dobili, s tem, da so bolj ali manj vsi igrali. Tudi v jutrišnji tekmi bo eden od ciljev, da bomo ves čas igrali resno, brez podcenjevanja, hkrati pa bomo spet skušali priložnost dati vsem igralcem, saj nas že v soboto čaka prvenstvena tekma v Kanalu.«