Princeske v polnem zagonu

  Prihodnjo sredo bo z državnim prvenstvom v 1B. DOL začela tudi druga ženska ekipa Calcit Volleyja. Tudi v novi sezoni bo kamniške princeske vodila Tjaša Gadža, ki ji bo pri delu pomagala Špela Lužovec, lanskoletna kapetanka ekipe, v kateri je prišlo še do nekaterih sprememb. V prvem krogu bodo v Stranjah gostile Luko Koper, končni cilj je uvrstitev med štiri najboljše v 1B. DOL.

  Novost v kamniškem taboru, kar se njihove druge ekipe in mlajših selekcij tiče, je tudi ta, da je strokovni vodja postal Aljoša Jemec, ki se je tako spet vrnil v Calcit Volley. Tega se je zelo razveselila tudi Tjaša Gadža, ki bo v letošnji sezoni bedela nad drugo ekipo.

  »Zelo sem vesela, da se je vrnil Aljoša. Zelo cenim njegovo znanje in strokovnost, mislim, da bi ga morali izkoristiti v vseh selekcijah. Že od nekdaj dobro sodelujeva, bila sem tudi njegova pomočnica, zato mislim, da bo tudi v tej sezoni tako. Tudi na priprave, ki smo jih imele minuli vikend v Slovenj Gradcu, je prišel in z nami oddelal dva treninga,« se je vrnitve Jemca razveselila Gadža, ki ji bo na klopi pomagala Špela Lužovec.

  »Špela je na žalost končala kariero po poškodbi kolena, čeprav rehabilitacija dobro napreduje. Me pa po drugi strani zelo veseli, da je zdaj v trenerskih vodah. Meni se je za zdaj odlično izkazala kot pomočnica in mislim, da bo tudi uspešno samostojno vodila kadetsko ekipo,« je svojo novo pomočnico pohvalila mlada kamniška trenerka, ki je tudi pojasnila vse spremembe v svoji zasedbi.

  »Kot že omenjeno je Špela končala kariero, prav tako Urša Herič. V letošnji sezoni ne bo igrala Tara Gojak, ki gre na operacijo kolena. Pridružili pa sta se nam Anja Maček (sprejemalka) z Grosuplja in Kaja Gimpelj (korektor), ki je lansko sezono igrala v Šempetru, torej igralki, ki sta lani igrali v 1.A ligi. V ekipo prihajajo še nekatere mlajše igralke, ki so lani trenirale pri Katarini Vraber, in sicer Allegra Vučurević (sprejemalka), Kristina Stupar (blokerka) in Špela Butalič (libero), vse sicer še kadetinje. Zdi se mi super, da sta priložnost za treninge pri prvi ekipi dobili Tina Topič in Adriana Vukojević, ki imata velik potencial.«

  Kamniške princeske so priprave začele 15. avgusta. »Do nekje sredine septembra smo največ pozornosti posvetile fizični pripravi in delu v fitnesu, ki ga dekleta delajo s kondicijskim trenerjem Darkom. Odigrali smo tudi že dve trening tekmi, z Vitalom in Mozirjem. Obe trening tekmi smo sicer zmagali, ampak ne mi ne nasprotni ekipi nismo bili v polni zasedbi, zato rezultat ni povsem realen. Smo pa trening tekmi namenili predvsem uigravanju in izboljševanju določenih elementov igre. Od petka do nedelje smo bili tudi na pripravah v Slovenj Gradcu. Poleg dobrih treningov smo imeli tudi dober team building in sem zelo zadovoljna s povezanostjo deklet in z odnosi v ekipi,« je za zdaj zadovoljna njihova trenerka, ki si predvsem želi, da bi igralke čim bolj napredovale kot posameznice in kot ekipa.

  »Posebnih rezultatskih ciljev nimamo, se mi pa zdi ekipa dobro sestavljena in pripravljena, zato bi si sama želela na koncu sezone uvrstitev v prvo polovico lige, torej med prve štiri,« je še dejala Tjaša Gadža, ki se je dotaknila tudi uvodne prvenstvene tekme z Luko Koprom.

  »Luka Koper bo zagotovo odličen nasprotnik, tudi okrepili so ekipo – Manca Lenart bo letos igrala pri njih. Morda bodo glavni favorit za napredovanje v 1A ligo. Bo pa tekma zagotovo dober pokazatelj tega, v kakšni formi smo trenutno mi.«

  Ženska ekipa Calcit Volleyja v sezoni 2022/23

  Podajalke: Neža Sitar, Tina Topič

  Sprejemalke: Anja Maček, Maja Ifko, Noemi Žvegla, Nika Kraševec

  Blokerke: Alexandra Stupar, Anemarie Štern, Adriana Vukojević, Kristina Stupar, Sara Sitar, Allegra Vučurević.

  Korektorica: Kaja Gimpelj.

  Prosti igralki: Špela Butalič, Atena Gojak.

  Trenerka: Tjaša Gadža, pomočnica trenerke: Špela Lužovec; statistik: Kristina Petrović.