Kamniške princeske navdušile tudi v pokalu

    Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v soboto potrdile prvo mesto v zeleni skupini, da pa njihova uvrstitev v četrtfinale končnice državnega prvenstva ni bila naključna, so potrdile tudi z zmago v osmini finala pokala Slovenije. V dvorani OŠ Stranje so s 3:1 (-22, 22, 23, 23) premagale Ankaran.

    Ankarančanke so zeleno skupino resda končale na šestem mestu, se pravi, da so bile pravzaprav le mesto pred varovankami Tjaše Gadža, ki so bile v modri skupini prve, vendar so v Stranje vseeno prišle v vlogi favoritinj. V prvem nizu so to vlogo še upravičile, v drugem pa so domače odbojkarice ob boljšem servisu prišle do izenačenja v nizih. Tudi v tretjem in četrtem nizu v svoji igri niso popuščale, zanje ni bilo izgubljene žoge, izkazale so se tudi v napadu in bloku, kar jim je na koncu prineslo zasluženo zmago.

    »V prvem nizu še nismo razvile igre in smo pustile, da ekipa Ankarana vodi potek tekme. Nato pa smo po dolgem času spet pokazale svojo pravo igro in jo stopnjevale v naslednjih treh nizih. Najbolj bi pohvalila soigralke, da so ostale zbrane v končnicah nizov in se borile za vsako žogo,« je po zmagi dejala Atena Gojak, ki je pred šestimi leti v Kanalu z drugo kamniško ekipo že igrala tudi na zaključnem turnirju pokala Slovenije. Takrat so v polfinalu izgubile z Novo KBM Branikom, s katero se bodo v soboto pomerile v četrtfinalu končnice državnega prvenstva.

    Od takratne ekipe, ki jo je vodil Franci Obolnar, za Kamničanke ob Ateni Gojak še vedno igrajo Zala Špoljarič, Tina Topič in Sara Sitar. Še to, tega leta je pokalni naslov osvojila prva kamniška ekipa, ki bo v četrtek svojo tekmo osmine finala v mariborskem Draš centru proti drugi ekipi Nove KBM Branika. Tekma se bo začela ob 18. uri, uro pozneje pa bodo kamniški odbojkarji v četrtfinalu v Kanalu igrali z Alpacemom.