Kamničanke še do svojega tretjega letošnjega finala

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v drugi polfinalni tekmi končnice Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v gosteh premagala SIP Šempeter s 3:1 (-14, 14, 19, 17). S to zmago so se uvrstile v finale končnice državnega prvenstva, saj so v prvi tekmi doma zmagale s 3:0, v finalu pa se bodo pomerile z Novo KBM Branikom. Še pred finalno serijo državnega prvenstva bodo z Mariborčankami v nedeljo, 24. marca, ob 17. uri, v dvorani Bonifika v Kopru igrale še finale pokala Slovenije.

  SIP Šempeter – Calcit Volley  1:3 (14, -14, -19, -17)

  Šempeter – Dvorana OŠ Šempeter, gledalcev 250, sodnika: Valentar, Miklošič.

  SIP Šempeter: Božič 2, Koren, Lebič, Puckmeister 5, Jelen (L), Bavdaž, Anas. Žnidar 5, Bulc 11, Ana Žnidar, Kogelnik 6, Sevčnikar, Eržen 17, Kadunc (L), Kranjc 9. Trener: Beno Božič

  Calcit Volley: Rituper 1, Radišković 5, Šen 1, Najdič 6, Hutinski 11, Boisa 6, Charuk 11, Grubišič Čabo (L), Gašperlin, Pucelj 24, Čižman, Banko (L). Trener: Bruno Najdič.

  Pred šestimi dnevi so Šempetranke v polfinalu pokala Slovenije Kamničankam odvzele tretji niz, drugega pa so izgubile na razliko, zato pa so bile aktualne državne prvakinje precej boljše v prvem in četrtem nizu. Le dva dni pozneje so varovanke Bruna Najdiča v prvi polfinalni tekmi končnice državnega prvenstva z veliko težavami v uvodnem nizu le strle odpor svojih nasprotnic, ki potem v drugem in tretjem nizu niso bile več blizu presenečenja. Kako neugodne so lahko šempetrske odbojkarice v svoji dvorani, so Kamničanke spoznale tudi v nocojšnji tekmi, v kateri so bile v prvem nizu nadigrane, v nadaljevanju pa je le prišla do izraza njihova večja kakovost. Z zmago so se uvrstile še v svoj tretji letošnji finale. V prvem so v srednjeevropski ligi premagale zagrebško Mladost, v obeh domačih tekmovanjih pa bo njihova zadnja ovira Nova KBM Branik.

  Neobremenjene domačinke so na najboljši možni način začele uvodni niz, saj so po dveh zaporednih točkah Maše Božič povedle z 8:5, po uspešnem napadu Darje Eržen pa z 10:6. Čeprav so se jim gostje po dveh blokih Sare Hutinski približale na točko zaostanka (9:10), so po asu Eve Kogelnik Šempetranke spet pobegnile za štiri točke (13:9). S tem pa težav za kamniško ekipo še ni bilo konec, kajti po napadu Anastazije Žnidar je bilo 16:11, po asu Ane Mojce Kranjc pa že 19:12. Bruno Najdič je vzel še svoj drugi polminutni odmor, toda po njem je Katarina Brulc dosegla dve zaporedni točki, s čimer je bil niz odločen.

  Popolnoma drugače so gostje začele drugi niz, ko so po točki Lucille Charuk povedle s 5:2, po točki Maše Pucelj z 9:3. Čeprav so Kamničanke vodile tudi še z 12:6, so Šempetranke na servis Bulčeve prepolovile svoj zaostanek (9:12). Toda do preobrata ni prišlo, kajti po bloku Sare Najdič je bilo16:11 za Calcit, po dveh točkah Charukove in asu Naje Boise pa že 19:12. Do konca niza, ki ga je z asom končala Najdičeva, so domačinke osvojile le še dve točki.

  Tudi začetek tretjega niza je pripadel gostujočim odbojkaricam, ki so po bloku Charukove domačinkam pobegnile za štiri točke (7:3), po novi, že štirinajsti točki Pucljeve na tekmi, pa za šest (13:7). Visoke prednosti Kamničanke niso zapravile, še več, po novi točki Pucljeve so prišle do osmih zaključnih žog za vodstvo z 2:1 v nizih. Izkoristile so tretjo in še to po polminutnem odmoru Najdiča, ki ni želel ničesar prepustiti naključju, spet pa je bila v glavni vlogi 18-letna Žužemberčanka v kamniškem dresu.

  Četrti niz so Kamničanke začele z vodstvom 3:0, v napadu je bila uspešna Hutinskijeva, po novem bloku Charukove pa je bilo 5:1. Vendar se Šempetranke niso sprijaznile s porazom, kajti na servis Bulčeve so po točki Erženove izenačile na 6:6. To je bilo tudi zadnje izenačenje na tekmi, kajti po njem so gostje dosegle tri zaporedne točke, na servis Najdičeve pa so domačinkam pobegnile že za sedem točk (15:8). Visoke prednosti niso več izpustile iz rok, do zmage pa so prišle po lastni napake domače ekipe.

  Izjava po tekmi

  Bruno Najdič, trener Calcit Volleyja: »V tekmah končnice državnega prvenstva so najbolj pomembne zmage. Te so edine, ki nekaj veljajo. V prvem nizu smo bili premalo agresivni v vseh elementih igre, nedorečeni smo bili v napadu in posledica tega je bila, da so se Šempetranke razigrale in nam niso čisto nič pustile. Od drugega niza naprej smo bili bolj agresivni, imeli na začetku drugega niza dve točki, ki smo ju dobro ‘zborbali’, potem pa je igra stekla. Še vedno ni to tisto, kar bi lahko bilo, ampak kljub temu trije nizi gladko dobljeni. Lahko rečem, da sem zadovoljen, da smo se po izgubljenem prvem nizu vrnili in odigrali korektno odbojko. Mislim, da so dekleta sposobne igrati še boljšo odbojko, vendar kot rečeno, najbolj pomembno je, da smo se uvrstili v finale končnice.«