Kamničanke Mevzo začenjajo v Zagrebu

  Odbojkarice Calcit Volleyja bodo v sredo, ob 16. uri, v športni dvorani Bojan Stranić v Zagrebu igrale svojo prvo letošnjo tekmo srednjeevropski ligi. Njihov nasprotnik bo madžarska ekipa Swietelsky-Bekescsaba, dan pozneje pa se bodo ob 18.30 pomerile še z zagrebško Mladostjo.

  Že danes bo v Zagrebu prva tekma prvega turnirja srednjeevropske lige, ob mariborskem, ki se bo prav tako začel danes, tudi edini v letošnji sezoni, med hrvaškimi in madžarskimi odbojkaricami.

  Kamničanke bodo svojo prvo tekmo v tem tekmovanju igrale jutri, njihove nasprotnice pa bodo odbojkarice Bekescsabe, ki lani niso branile prvega mesta iz predlanske sezone. Lani so bile v domačem prvenstvu druge, letošnjo sezono pa so začele z domačim porazom proti Nyiregyhazi, nato pa so zabeležile dve zmagi. V svoji ekipi, ki jo vodi Gabor Toth, imajo tri tujke, v lanski jih je bilo kar sedem. Dve tujki ima v svojih vrstah Mladost, ena od njiju je Žana Zdovc Sporer. Zagrebčanke so bile v drugem krogu kvalifikacij lige prvakinj v romunskem Alba Blaju blizu napredovanju med najboljše evropske klube, saj so z domačinkami in belgijskim Asterixom iz Beverna izgubile z 2:3, s 3:0 pa so bile boljše od češke ekipe Kralovo Pole iz Brna. V hrvaškem prvenstvu so Zagrebčanke zmagale v vseh štirih tekmah.

  »V ponedeljek so lahko trenirale vse igralke, tudi Ula Gorjup in Maša Pucelj, ki v soboto zaradi poškodbe nista igrali proti Šempetru, zato v Zagreb ne bomo vzeli nobene igralke iz naše druge ekipe. V Zagrebu nas čakata dva težka nasprotnika, tako je Mladost zelo dobro igrala v kvalifikacijah lige prvakinj. Te tekme sem si ogledal in Zagrebčanke so igrale zelo dobro, Madžarke, s katerimi bomo igrali jutri, so domače prvenstvo začele nekoliko slabše, zato pa so naslednji dve tekmi gladko dobile in so v vzponu forme. V tem trenutku bo zelo pomembno, kaj bomo naredili v Zagrebu. Glede na naše stanje, ko prejšnji teden ni bilo vse idealno, težko rečem, koliko bomo v stanju tekmi odigrati na visoki ravni. Moja želja je, da bi se približali igri, ki smo jo že pokazali proti Mariborčankam, videli pa bomo, kaj bomo v teh dveh lahko naredili. Nato se bomo osredotočili na gostovanje v Hočah proti Formisu kjer bomo skušali držati niz nepremagljivosti v domačem prvenstvu,« je pred jutrišnjim turnirjem v Zagrebu dejal Bruno Najdič, trener odbojkaric Calcit Volleyja, ki bodo že v torek, 7. novembra, v Carigradu igrale svojo prvo tekmo v ligi prvakinj.

  V drugem krogu srednjeevropske lige bodo Kamničanke 22. novembra gostovale v Linzu, v tretjem krogu jih 20. decembra doma čaka še ena tekma z Novo KBM Branikom, 23. januarja pa v Zagrebu še zadnja tekma rednega dela tekmovanja proti Dinamu. Najboljše štiri ekipe se bodo uvrstile na zaključni turnir.

  Moška srednjeevropska liga se bo začela 14. novembra, Kamničani pa bodo doma igrali proti avstrijski ekipi VCA Amstetten, dva dni pozneje pa jih čaka še dvoboj s hrvaško OK Ribolo iz Kaštel.