Calcitovke dobile morebitne nasprotnice v ligi prvakinj

    Odbojkarice Calcit Volleyja, ki ta konec tedna igrajo na mednarodnem turnirju v Kapošvarju, so na žrebanju lige prvakinj v Ljubljani dobile nasprotnice v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Če bodo v drugem krogu kvalifikacij v dveh tekmah premagale ukrajinski Dneper in bile nato uspešne še v tretjem krogu, bodo v skupini A igrale proti ruski ekipi Lokomotiva Kaliningrad, poljski Rzeszov in nemški Dresdner.

    Aktualne slovenske državne prvakinje, ki so v lanski sezoni po odpovedi ruske ekipe Uraločka iz Jekaterinburga drugič v svoji zgodovini nastopile v ligi prvakinj in osvojile svoja prva dva niza, bodo v novi sezoni skušale še tretjič priti med najboljše evropske ekipe. Če bodo v kvalifikacijah uspešne, bodo v skupini A igrale proti Lokomotivi iz Kaliningrada, Rzeszovu in Dresnderju.

    Toda pot med najboljših dvajset evropskih ekip bo vse prej kot lahka, saj bodo morale Kamničanke, ki so v prvem krogu kvalifikacij proste, premagati ukrajinski Prometej iz Dnepra, v tretjem krogu kvalifikacij pa še švicarski Viteos Neuchatel ali boljšega iz dvoboja prvega kroga med ekipama Gran Canaria in Mladost Zagreb. Prvo tekmo v Las Palmasu so s 3:1 dobile Zagebčanke. Prva tekma z Ukrajinkami bo na sporedu že 7. oktobra v Ukrajini, povratna pa bo šest dni pozneje v Kamniku.