Kamničankam turnir v Zagrebu

  Odbojkarice Calcit Volleyja so na turnirju v Zagrebu osvojile prvo mesto. Po uvodni zmagi nad zagrebškim Dinamom z 0:3 (18, 23, 19) so v sredo po hudem boju ugnale domačo Mladost s 3:2 (18, -23, -21, 19, 12), v svoji zadnji tekmi turnirja pa so bile s 3:1 (22, 14, -26, 23) boljše še od dunajskega Posta. V soboto bodo varovanke Gregorja Rozmana doma igrale z Mladostjo.

  Slovenske državne prvakinje so v svojih prvih treh tekmah nove sezone zabeležile tri zmage. Na uvodni tekmi turnirja v Zagrebu so brez večjih težav premagale Dinamo. Na tej tekmi so točke za kamniško ekipo dosegle: Andjelka Radišković in Olivera Brulec Kostić po devet, po sedem sta jih za zmago prispevali Mija Šiftar in Naja Boisa, šest Neja Čižman, pet Katja Mihevc, tri Lucille Charuk, dve Eva Mori ter po eno Anja Zorman in Manca Lenart.

  Veliko bolj izenačene in negotova je bila tekma z domačinkami turnirja, Mladostjo, najboljšo hrvaško ekipo. Po zaostanku z 1:2 v nizih so Kamničanke dvignile raven sprejema servisa, bolj učinkovite so bile tudi v napadu, kar je bilo dovolj za minimalno zmago. Najbolj učinkovita v kamniški ekipi je bila Radiškovićeva z 20 točkami, dve manj je dosegla Brulec Kostićeva, Boisa jih je dosegla 11, Charukova 9, Morijeva 5, Šiftarjeva 4, Mihevčeva 3, Čižmanova 2 in Zormanova 1. Na prvih dveh tekmah je na mestu libera večinoma igrala Leja Janežič, medtem ko je za zadnji proti Dunajčankam ves čas igrala Zala Špoljarič. Ob njej so priložnost za igro dobile še Boisa, ki je bila z 18 točkami najbolj razpoložena igralka Calcit Volleyja, 17 točk je dosegla Šiftarjeva, 16 Živa Javornik, deset Čižmanova, osem Zormanova in šest Manca Lenart.

  »Na žalost z nami ni bila Fatoumatta Sillah, ker še nima urejenega vizuma, zato pa so vse druge dobile svojo priložnost. V zadnji tekmi so igrale samo mlajše igralke, na splošno pa za vse tri tekme lahko rečem, da o kakšni vrhunski odbojki z naše strani še ne moremo govoriti, smo pa na pravi poti. Najbolj pomembno je bilo, da so igralke po daljšem času spet okusile, kako je igrati tekmo. Do začetka sezone bomo morali določene zadeve še popraviti, prav tako imamo veliko rezerve tako v tehničnem kot v taktičnem smislu. Že to soboto spet igramo z Mladostjo, s katero bomo igrali tudi prihodnjo soboto, vmes nas v četrtek čaka gostovanje pri Talmassonsu, italijanskem A-2 ligašu. Že 21. septembra je na sporedu prva uradna tekma sezone, ko bomo v srednjeevropski ligi igrali s Kaštelo, pred začetkom državnega prvenstva pa bomo igrali še na turnirju v Kapošvarju,« je po treh zmagah v Zagrebu dejal Gregor Rozman, trener odbojkaric Calcit Volleyja.

  Izidi turnirja v Zagrebu

  1.krog Mladost Zagreb – VB NÖ Post 3:0 (15, 21, 20), Dinamo – Calcit Volley 0:3 (-18, -23, 19); 2. krog: Mladost Zagreb – Calcit Volley 2:3 (-18, 23, 21, -19, -12), Dinamo – VB NÖ Post 3:1 (-19, 19, 19, 18), 3. krog: Calcit Volley – VB NÖ Post 3:1 (22, 14, -26, 23), Mladost Zagreb – Dinamo 3:0 (18, 19, 18).

  Vrstni red: 1. Calcit Volley 8, Mladost 7, Dinamo 3, VB NÖ Post 0.