Kamničani že v uvodu z Mariborčani, prvakinje proti Krimu

  Letošnje državno prvenstvo Sportklub prve odbojkarske lige za ženske in moške se bo začelo v soboto, 2. oktobra. V 1. A ligi bosta obe kamniški ekipi v prvem krogu igrali doma, odbojkarice, ki branijo naslov državnih prvakinj, se bodo pomerile z ljubljanskim Krimom, moška ekipa, ki je aktualni slovenski pokalni zmagovalec, pa bo gostila aktualnega državnega prvaka, Merkur Maribor. V 1B. ligi za ženske bo druga kamniška ekipa v prvem krogu igrala v Selnici ob Dravi proti domači Turbini. Teden dni pozneje bo s tekmovanjem v 2. DOL za moške začela tudi druga članska ekipa Calcit Volleyja, ki bo gostovala v Kostanjevici na Krki.

  Odbojkarice Calcit Volleyja, ki so v sredo začele priprave na novo sezono, bodo po svoj tretji zaporedni naslov državnih prvakinj krenile v svoji dvorani, ko se bodo pomerile s Krimom. Ljubljančanke, ki so bile lani šeste, bodo v letošnji sezoni nastopile tudi v pokalu Challenge. Preostali pari uvodnega kroga so še: GEN-I Volley – Ankaran, Nova KBM Branik – ATK Grosuplje in SIP Šempeter – Luka Koper. V rednem delu državnega prvenstva bomo spremljali 21 krogov, v okviru katerih se bodo najboljše slovenske ekipe med seboj srečale po trikrat. Prvi del prvenstva se bo zaključil s 14. krogom, ki bo 22. decembra, 15. krog bo po premoru odigran 15. januarja, redni del tekmovanja, ki mu bo sledila končnica, pa bo končan 16. februarja. Finalne tekme končnice bodo na sporedu konec marca.

  Že v uvodu v novo sezono se bosta v Sportklub prvi odbojkarski ligi srečali Kamničani in Mariborčani. Aktualni državni prvaki bodo v letošnji sezoni igrali tudi v ligi prvakov, medtem ko bo Calcit Volley igral v pokalu CEV. Obe ekipi bosta, tako kot tudi ACH Volley, ki bo v prvem krogu igral v gosteh pri Panviti Pomgradu, igrali tudi v srednjeevropski ligi. Preostala para prvega kroga sta še: Krka – Salonit Anhovo in Hiša na kolesih Triglav – Črnuče. Tudi v Sportklub prvi odbojkarski ligi bomo v rednem delu prvenstva spremljali 21 krogov, sledila pa bo končnice, vendar bo do prekinitve po 12 odigranih krogih prišlo 18. decembra. Prvenstvo se bo nadaljevalo 15. januarja, zadnji krog bo na sporedu 12. marca, sledile pa bodo tekme končnice. Prva finalna tekma končnice bo 20. aprila.

  V 1B. ligi za ženske bo tudi v letošnji sezoni nastopila druga ekipa Calcit Volleyja, ki je bila lani tretja. Mlade Kamničanke bodo v prvem krogu igrale proti novinkam v ligi, Turbini iz Selnice ob Dravi. Preostali pari prvega kroga so še: Braslovče – Ljutomer, Vital Ljubljana – Formis ter Murexin-Kema Puconci – Mozirje.

  V drugoligaški konkurenci bo pri moških v enotni ligi nastopalo osem moštev, Vet4Pet Triglav, Črnuče II, MOK Kočevje, ŠD Braslovče, Kostanjevica na Krki, Calcit Volley II, Slovenska Bistrica in Merkur Maribor II. Kamničane za uvod čaka tekma v Kostanjevici na Krki.

   Še pred državnim prvenstvom se bo začelo pokalno tekmovanje, 1. krog tekem je tako v moški kot v ženski konkurenci predviden za 29. september.