Kamničani v petem nizu do finala pokala Slovenije

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v polfinalu pokala Slovenije v gosteh premagali Krko s 3:2 (16, -21, 22, -22, -7). V finalu, 24. marca, se bodo v Kopru pomerili z Mariborom, ki je v prvi polfinalni tekmi doma se 3:0 (18, 21, 24) premagal ACH Volley.

  Krka – Calcit Volley  2:3 (-16, 21, -22, 22, -7)

  Novo mesto – Dvorana Marof, gledalcev 100, sodnika: Markelj, Vrenko.

  Krka: Jarvis 10, Medved, Erpič 3, Kocjančič, Kosmina 14, Bregar 17, Verdinek (L), Kožar, Pulko, U. Erpič, Lindič 6, Rojnik 1, Mejal 1, Laknar (L). Trener: Jernej Rojc.

  Calcit Volley: Planinšič 2, Vinkovič, Lazar, Klobučar, Karadža Pevc (L), Košenina (L), Nikolić 10, Okroglič 5, Mitrašinović 18, Brunet 27, Bakonji, Dulčev 10, Pavlović 8. Trener: Mladen Kašić.

  V soboto so Kamničani dokončno izpadli iz boja za prvo mesto po rednem delu državnega prvenstva, zato so trenutno vse svoje sile usmerili v polfinalni obračun v pokalu Slovenije. Že v četrtfinalu so se proti kanalskemu Alpacemu rešili v petem nizu, podobna zgodba pa je bila tudi v Novem mestu. Krka, ki je v modri skupini trenutno druga, je pošteno namučila varovance Mladena Kašića, ki so sicer odlično začeli tekmo, nato pa so šele v tie-breaku dokončno strli odpor domače ekipe.

  V prvem nizu je kamniška ekipa prevladovala od prve točke naprej. Po dveh zaporednih asih Uroša Planinšiča je bilo 3:0, po uspešnem napadu Lazara Bruneta 8:2 in bloku Uroša Nikolića 11:4. Tudi do konca niza visoke prednosti niso več izpustili iz rok, niz pa se je končal s še enim blokom Nikolića. Toda že v drugem nizu so se pojavile napake v kamniški igri. Prav po njihovi lastni napaki so Novomeščani povedli z 8:4, po novih treh kamniških napakah pa že s 14:8. Čeprav so se jim Kamničani s tremi zaporednimi asi Dimitra Dulčeva približali na dve točki zaostanka (13:15), po uspešnem napadu Nikolića pa le na točko (16:17), do preobrata ni prišlo, kajti v končnici so bili bolj zbrani Novomeščani.

  V izenačenem tretjem nizu so Kamničani do odločilne prednosti prišli zahvaljujoč dvema asoma Bruneta in nato še Tomislava Mitrašinovića, ko so povedli s 23:20. Drugo zaključno žogo je nato izkoristil Brunet. Tudi v četrtem nizu je bila igra izenačena, tokrat pa so bili odbojkarji Krke tisti, ki so preko Martina Kosmine prišli do treh točk prednosti (21:18). Kamničani so se jim dvakrat še približali na točko zaostanka, zadnjič pri izidu 22:23, po dveh zaporednih točkah pa je Krka izid v nizih izenačila na 2:2.

  O drugem finalistu letošnjega pokalnega tekmovanja je tako odločal tie-break, v katerem so Kamničani dosegli kar pet asov. Dva Brunet za vodstvo s 4:0, nato dva Uroš Pavlović za 8:1, potem pa še Tomislav Mitrašinović za 11:2. Zmagovalec tekem je bil s tem praktično odločen, kamniško zmago pa je potrdil Brunet.

  V petih nizih so Kamničani kar 17 točk osvojili neposredno na svoj servis, vendar so ob tem naredili 29 napak, medtem ko je Krka za šest asov naredila 18 napak. Obe ekipi sta bili približno enako uspešni na sprejemu in v napadu, v Calcit Volleyju se je z 80-odstotno učinkovitostjo izkazal Mitrašinović, veliko boljši pa so bili Kamničani v bloku, s katerim so osvojili enajst točk, Novomeščan pa pet manj.