Kamničani pred prvo zaključno žogo za finale končnice

  Odbojkarje Calcit Volleyja do velikega finala končnice Sportklub prve odbojkarske lige, v katerem pa prvič po dolgih letih ne bi igrali z ACH Volleyjem, loči le še zmaga. Do nje lahko pridejo že v soboto, 20. marca, ko bodo v dvorani Tivoli, ob 20.30, igrali drugo polfinalno tekmo in to prav s serijskimi državnimi prvaki. Zadnjih šest se je z njimi naslova veselil tudi Diko Purič, ki bo svojega sedmega zaporednega v letošnji sezoni skušal priti v dresu Calcit Volleyja. Morebitna tretja, odločilna tekma, je na sporedu v ponedeljek, 22. marca.

  V prvi polfinalni tekmi so kamniški odbojkarji nadigrali ljubljanske, kot jih v domačem prvenstvu že dolgo ni nihče. Ne nazadnje to dokazuje tudi končni izid tekme 3:0 (20, 18, 19). Čeprav so Kamničani v letošnji sezoni v rednem delu prvenstva zabeležili 17 zmag, med drugim so dvakrat premagali prvouvrščeni Merkur Maribor in enkrat tudi še ACH Volley, na nobeni tekmi niso delovali bolj prepričljivo. Od prve do zadnje točke so igrali v visokem ritmu, brez prevelikih nihanj, ki so se jim večji del sezone dogajala.

  »Dobro, prišlo je tudi do kakšnih manjših padcev, vendar za točko, dve, ni pa bilo tistih večjih, ki smo jih letos že videli. Ne vem, česa posledica je to, upam, da naše osredotočenosti in želje, ki smo jo kazali in samo želimo si lahko, da bo tako do konca sezone,« je bil po gladki zmagi zadovoljen tudi kamniški bloker Diko Purič.

  Težko je ob vseh teh zmagah v rednem delu prvenstva reči, da so bili Kamničani kdaj v resnejši krizi, vendar se je ves čas zdelo, da jim morda primanjkuje samozaupanja v svoje sposobnosti. »Sam nisem imel takšnega občutka. Vedeti je treba, da je sezona dolga, vendar je tako, da sta daleč najbolj pomembna zadnja dva meseca, kar še zlasti velja za letošnjo sezono, ko bo po koncu državnega prvenstva na sporedu še zaključni turnir pokala Slovenije, na katerega se bo šele treba uvrstiti. Vse drugo, kar se je dogajalo do zdaj, je nepomembno in na to moramo pozabiti. Pomembno bo, kaj bomo pokazali do konca sezone. Če bomo še naprej prikazali to željo, borbenost, samozavest, dobro igro …, ki smo jo prikazali v sredo, si lahko marsikaj obetamo,« se najpomembnejših tekem sezone zaveda Purič.

  Tako kot so Kamničani pozabili na redni del državnega prvenstva, bodo v soboto morali pozabiti tudi na sredino tekmo. Šlo bo za popolnoma novo tekmo, v kateri tudi ACH Volley verjetno ne bo delal toliko napak na svoj servis. V Kamniku je v tem elementu igre naredil kar 20 lastnih napak, ob tem pa dosegel le štiri ase. Na drugi strani so odbojkarji Calcit Volleyja s servisom dosegli osem neposrednih točk, ob tem pa naredili 12 lastnih napak.

  »ACH Volley v sredo zagotovo ni prikazal svoje najboljše igre. Prepričani smo, da bo v soboto igral veliko bolje, zato je pred nami težka, negotova tekma. S sredino zmago nismo naredili praktično še ničesar, kajti za uvrstitev v finale potrebujemo še eno zmago. Naredili bomo vse, da bomo do nje prišli že v soboto,« je z obema nogama čvrsto na tleh letošnja okrepitev Calcit Volleyja, ki je zadnjih šest sezon vedno igral v finalu končnice državnega prvenstva in se vedno tudi veselil naslova državnega prvaka. In to prav proti svojemu zdajšnjemu klubu.

  »Moja velika želja je, da pridem še do svojega sedmega naslova državnega prvaka, tokrat v kamniškem dresu. Ampak kot rečeno, pot do tja je še dolga. Moramo se zavedati, da smo v sredo imeli zelo dober sprejem in da je bil tudi to razlog, da je ACH Volley naredil več napak na svoj servis. Zelo pomembno bo, da bomo tudi v soboto držali to raven sprejema, če nam bo to uspelo, nam bo pot do zmage olajšana. V dvorani Tivoli je bilo vedno lepo igrati, v njej smo že vsi odigrali veliko število tekem, zato me ne skrbi, da bi imel ACH Volley zaradi tega kakšno prednost.«

  V četrtek je bil na sedežu Odbojkarske zveze Slovenije tudi žreb četrtfinalnih parov pokala Slovenije, ki kamniški ekipi ni šel ravno na roke, saj bo njihov nasprotnik Merkur Maribor. »O četrtfinalu pokala Slovenije bomo razmišljali kdaj pozneje. Pot do želenega finala bo tako zdaj težja, ampak če želiš biti na koncu prvi, moraš tako ali tako vsakogar premagati. Ampak kot rečeno, zdaj je pred nami druga polfinalna tekma končnice državnega prvenstva in vse naše misli so usmerjene le v to tekmo,« je 27-letni Ljubljančan v kamniškem dres popolnoma osredotočen le na sobotno tekmo.

  V soboto bo na sporedu tudi druga polfinalna tekma končnice med Merkur Mariborom in Salonitom. Bližje finalu so mariborski odbojkarji, ki so v Kanalu zmagali s 3:0 (23, 22, 21). V povratni tekmi bo mariborska ekipa skoraj zagotovo igrala brez svojega korektorja Ahmeda Ikhbayrija, ki si je sredi drugega niza v obrambni akciji težje poškodoval zapestje. Tekma v Mariboru bo na sporedu ob 18. uri.