IZBOLJŠATI LANSKO DEVETO MESTO

  Druga moška ekipa Calcit Volleyja je svoj uradni začetek sezone imela že v četrtem krogu pokalnega tekmovanja, v domačem prvenstvu pa se bodo prvič predstavili v soboto. V letošnji sezoni bo kamniško ekipo vodil Samo Belavič Pučnik, ki bo na drugoligaški sceni svoj krst imel v soboto, ko bo s svojimi varovanci ob 19. uri gostoval v Žužemberku. Domačini so bili lani mesto pred Calcit Volleyjem II, ki je sezono končal na devetem mestu.

  Svoj uradni krst je novi trener druge kamniške ekipe sicer že imel prejšnjo sredo v tretjem krogu pokala Slovenije. V izenačenem dvoboju so v Žirovnici s 3:2 (21, -22, 23, -19, 13) slavili domačini.

  »Tekma v Žirovnici je bila za nas bolj pripravljalna tekma za državno prvenstvo. Sicer smo računali na zmago, vendar smo v zadnjem trenutku ostali brez prvega blokerja Luke Lazarja, ki bo v pokalnem tekmovanju igral za našo prvo ekipo, prav tako ni bilo Jerneja Smrekarja. Oboje nam je otežilo delo. Skušali smo z nekaterimi rotacijami znotraj ekipe priti do ugodnega izida, žal se nam ni izšlo, toda ne glede na poraz sem bil zadovoljen s pristopom fantov,« je o prvi uradni tekmi svoje ekipe dejal Samo Belavič Pučnik, ki v prvih krogih letošnjega državnega prvenstva še ne pričakuje vrhunske igre.

  »Ker je kar nekaj naših igralcev v pripravljalnem obdobju treniralo in tudi igralo za prvo ekipo, smo bili na treningih v okrnjeni zasedbi. V prvih krogih zato pričakujem, da še ne bomo uigrani, menim pa, da se bodo med sezono zadeve umirile in da bomo tudi rezultatsko uspešni. Žužemberk bo v soboto zagotovo neugodna ekipa. Kolikor mi je znano, je nekoliko spremenil zasedbo, vendar bo doma še nevaren.«

  V minuli sezoni so bili Kamničani deveti. »Glede na to, da ne poznam najbolje konkurence v drugi ligi, bo to zame kot trenerja oteževalna okoliščina, zato bom potreboval določen čas, da jo spoznam, vendar verjamem, da lahko izboljšamo lanskoletno uvrstitev. Predvsem pa si želim, da fantje igralsko napredujejo, in če nam bo to uspelo, bomo tudi rezultatsko uspešni,« je prepričan Samo Belavič Pučnik.

  Za Calcit Volley bodo v sezoni 2018/19 igrali: Jernej Smrekar, Rok Fošrtarnič ,Bors Jese Rotar in Teo Podobnik, Luka Lazar, Tine Makovec, Kristijan Krt, Miha Grahek, Jan Jurič, Rok Podbregar, Urban Blaževič, Marko Medved, Ambrož Poljanšek, Matija Lakner, Aljoša Škorjanc.

  Komentarji