Iz Osijeku še z drugo zmago in prvim mestom v Mevzi

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v svoji drugi tekmi turnirja srednjeevropske lige v Osijeku premagali domačo Murso s 3:0 (15, 15, 13). V soboto bodo v 12. krogu Sportklub prve odbojkarske lige za moške v športni dvorani Kamnik gostili Panvito Pomgrad.

  Mursa – Calcit Volley  0:3 (-15, -15, -13)

  Osijek – Športna dvorana Gradski vrt Osijek, gledalcev 50, sodnika: Viktorin-Lisa, Schimpl.

  Mursa: Vuković 7, Ivančić, Dugandžić (L), Đirlić 3, Giljanović 2, Šunjo 2, Škugor, Viloria Marquez, Šoš, Perillus 9, Busak Vidaković (L), Verasto 4, Bečeheli. Trener: Mario Tepper.

  Calcit Volley: Planinšič, Vinkovič 12, Lazar 6, Karadža Pevc 1, Košenina (L), Nikolić 13, Okroglič 7, Mitrašinović 15, Brunet 1, Bakonji 3, Pavlović 2. Trener: Mladen Kašić.

  V svoji prvi tekmi osiješkega turnirja so kamniški odbojkarji s 3:1 premagali SK Zadrugo Aich/Dob, manj težav pa so po pričakovanjih imeli z Murso, ki v letošnji sezoni v tem tekmovanju še ni okusila slasti zmage. Z novo zmago so tudi prevzeli vodstvo v srednjeevropski ligi.

  Uvodni niz je bil izenačen le do tretje točke, po blokih dveh kamniških Urošev, Pavlovića in Nikolića so Kamničani prvič prišli do dveh točk prednosti (5:3), po dveh lastnih napakah domače ekipe in novem bloku Nikolića pa je bilo že 11:5 za goste. Tudi v nadaljevanju so bili kamniški odbojkarji boljši nasprotnik, ob koncu niza je na mesto sprejemalca v igro vstopil tudi mladi Matevž Karadža Pevc, sicer njihov drugi libero, že pred njim Luka Lazar. Od začetka je na mestu podajalca igral Bernard Bakonji, od kamniškega vodstva z 1:0 tudi Tomislav Mitrašinović. V končnici niza se je v kamniški zasedbi razigral še Dino Vinković, prvi niz, v katerem je Calcit Volley imel pet blokov, pa je končal Mitrašinović.

  Bolj izenačen je bil drugi niz, toda na sredini so Kamničani na servis Nikolića prišli do štirih točk prednosti (15:11), po dobri reakciji Vinkoviča ob mreži ter bloku Mitrašinovića in nato dveh Lazarja pa že do osmih (20:12). Za novo najvišjo prednost je imel s svojimi servisi veliko zaslug tudi Bakonji. Tudi drugi niz je zaključil Mitrašinović, najprej z uspešnim napadom, nato pa še z asom.

  V začetku tretjega niza je domačim sprejemalcem veliko težav s svojim float servisom povzročal Jure Okroglič in po njegovem asu so Kamničani povedli z 8:2, še malce pred tem pa je bilo 2:2. Visoke prednosti Kašićevi varovanci niso več izpustili iz rok. Osiječani so se jim na štiri točke zaostanka še približali, zadnjič pri izidu 10:14, po asu Mitrašinovića in napadu iz druge linije Vinkoviča pa je bilo že neulovljivih 20:10 za Calcit Volley. Ob koncu niza se je z asom izkazal še Karadža Pevc za popolno zmagoslavje Kamničanov po le 60 minutah igre. Njihovo četrto zmago v srednjeevropski ligi je potrdil Lazar.

  Izjava po tekmi

  Mladen Kašić, trener Calcit Volleyja: »Ekipa Murse, ki je sicer povprečna ekipa, ki pa zna igrati veliko bolje, je bila danes zelo slaba, kar je bila voda na naš mlin. Mi smo lahko igrali z vsemi, ki včeraj niso igrali, tako da smo lahko odpočili nekatere igralce, ki so večinoma ves čas v pogonu. Čez dva dni igramo s Panvito, tako da bomo imeli na voljo, vsaj upam, spočite igralce, ne smemo pa pozabiti, da ko smo izgubili s Triglavom, smo prav tako igrali v srednjeevropski ligi. To pomeni, da se bomo morali dobro pripraviti za sobotno tekmo, da ne bi prišlo do še enega neljubega presenečenja.«