IZ MARIBORA Z ZMAGO

    Odbojkarji Calcit Volleyja so na včerjašnji pripravljalni tekmi v Mariboru domačega prvoligaša premagali s 3:1 (22, 16, 20, 20). Pred začetkom državnega prvenstva, ko bodo 13. oktobra gostovali v Kranju, bodo v soboto doma gostili Salonit Anhovo, prihodnjo sredo pa jih pred domačimi navijači čaka še generalka s Panvito Pomgradom.

    Kamničani, ki so minulo soboto na močnem turnirju v Kanalu osvojili tretje mesto, vendar so igrali brez kapetana Maxsona Pereire, so v dvorani Tabor nadaljevali s pripravljalnimi tekmami. Tokrat je kamniški trener Aleš Hribar v prvih treh nizih večinoma igral v isti zasedbi, v kateri so bili Matija Jereb, Primož Vidmar, Dmitri Babkov, Miha Bregar, Sašo Štalekar, Maxson Pereira in libero Klemen Hribar. V prvih treh nizih so bili ves čas boljši nasprotnik in si že do drugega tehničnega odmora priigrali visoko prednost, ki so jo brez večjih težav ohranili do konca. Predvsem so bili natančni s servisi, v štirih nizih so dosegli kar 14 asov. Kar sedem jih je dosegel reprezentant Štalekar, ki je na igrišču ostal tudi v četrtem nizu, ko je Hribar na igrišče poslal še Tineta Kvasa, Jureta Laknerja, Andreja Štembergar Zupana, Primoža Vidmarja in Timoteja Ratka. V tej zasedbi so kamniški odbojkarji zaigrali nekaj slabše, v domači ekipi pa se je izkazal mladi Rok Možic, ki je igral le v tretjem in četrtem nizu ter bil s 13 točkami tudi najbolj učinkovit igralec varovancev Sebastijana Škorca. Dve točki manj sta dosegla Jernej Detela in Žiga Donik.

    Točke za Calcit Volley so dosegli: Pereira 12, Bregar 9, Jereb 1, Podobnik, Ratek 2, Vidmar 10, Babkov 7, Štalekar 16, Kvas 1, Lakner 5, Štembergar Zupan 5.

    Komentarji