Formis kot prvi v zeleni skupini premagal Kamničanke

  Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v tekmi sedmega kroga zelene skupine Sportklub prve odbojkarske lige doma izgubile proti ekipi Formis z 0:3 (-23, -20, -18). V prihodnjem krogu bodo v soboto, 10. februarja, ob 18. uri, v gosteh igrale proti ATK Grosuplju.

  Calcit Volley II – Formis  0:3 (-23, -20, -18)

  Kamnik – Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 100, sodnika: Kodelič, Novak.

  Calcit Volley II: Mohorič, Špoljarič 7, Topič 4, Vučurević, Maček 11, Vravnik, Lončar, Stupar, Butalič (L), Žvegla 1, Sitar 7, Gojak (L), Vukojević 4, Gimpelj 12. Trenerka: Tjaša Gadža.

  Formis: Vodušek, Fišer 5, Cvetko 9, Šteharnik 6, Vidali 18, Uršič 4, Zetić, Ajdič, Fras, Barbirič Frank (L), Halužan Sagadin 9, Bračič (L), Karo. Trener: Miloš Minić.

  Varovanke Tjaše Gadža so imele lepo priložnost, da bi si po že današnjem sedmem krogu zelene skupine zagotovile igranje v četrtfinalu končnice državnega prvenstva. Proti Formisu, ki je pred tekmo zaostajal za osem točk, bi morale priti vsaj do minimalne zmage, s katero bi si ne glede na razplet preostalih tekem zagotovile najmanj drugo mesto. Toda ostalo je le pri željah, kajti z izjemo izenačenega prvega niza, ki so ga izgubile v končnici, so bile Hočanke v drugem in tretjem nizu boljše nasprotnice in zasluženo zmagale. Ne glede na poraz so kamniške princeske še naprej v ugodnem položaju, kajti Formis še vedno zaostaja za velikih pet točk.

  V izenačenem prvem nizu so prve do dveh točk prednosti prišle hoške odbojkarice, ki so z blokom Halužan Sagadin povedle s 6:4, po treh zaporednih točkah, od tega sta bili zadnji dve doseženi z asom, pa so Kamničanke povedle s 7:6. Do sedemnajste točke sta se ekipi menjavali v vodstvu, toda na servis Šteharnik so gostje prvič na tekmi pobegnile za tri točke (20:17). Domačinke so z blokom Sare Sitar izenačile na 20:20 in po točki Tine Topič povedle (22:21). V napeti končnici so Hočanke z blokom Žane Ivane Halužan Sagadin izkoristile prvo zaključno žogo.

  Domače odbojkarice so v drugem nizu z asom Topičeve povedle z 2:0, nato pa so bile ves čas v zaostanku. Po uspešnem napadu Neje Vidali za štiri točke (6:10), po novem asu Halužan Sagadin pa že za šest (7:13). Tudi po drugem polminutnem odmoru Tjaše Gadža pri zaostanku sedmih točk (8:15) niso več ulovile priključka. Razpoložene Hočanke so vodile že z 18:9, pred vstopom v končnico pa z 21:12. Vendar se Kamničanke še niso predale, saj so z asom Noemi Žvegla prišle na tri točke zaostanka (20:23), a do preobrata ni prišlo.

  Začetek tretjega niza je bil obetaven za domačo ekipo, ki je z asom Adriane Vukojević povedla s 5:2, po napaki gostij pa s 7:3. Formis je z blokom Tinkare Šteharnik izid na deveti točki izenačil, nato pa z blokom Halužan Sagadin povedel z 10:9. Kamničanke so po uspešnem napadu Kaje Gimpelj še enkrat prišle do nekoliko večje prednosti (13:10), vodile so tudi še s 16:14. Na šestnajsti točki so gostje spet izenačile, neodločeno je bilo še pri izidu 17:17, nato pa so vajeti igre v svoje roke vzele Hočanke, ki so dosegle kar šest zaporednih točk, zadnjo je prispevala Šteharnikova, za končno zmago.

  Izjava po tekmi:
  Tjaša Gadža, trenerka Calcit Volleyja: »Danes z igro nisem zadovoljna, naredile smo preveč napak in izgubljale lahke žoge. Tudi obramba in napad nista bila na nivoju, kot bi morala biti. Nasprotniku smo pustile, da se razigra in danes je ekipa Formisa zasluženo zmagala.«