Flajsova četa z zmago prehitela Kranjčane

  Druga moška ekipa Calcit Volleyja je v tekmi 13. kroga 2. DOL za moške doma premagala Vet4Pet Triglav s 3:1 (21, -21, 7, 21). V zadnji tekmi druge tretjine državnega prvenstva bodo Kamničani v petek, 18. januarja, gostovali v Kočevju. Tekma se bo začela ob 20. uri.

  Calcit Volley II – Vet4Pet Triglav  3:1 (21, -21, 7, 21)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 30, sodnika: Stopar, Kodelič.

  Calcit Volley II: Podbregar, Blaževič, Medved (L), Okorn, Felkar, Pristovnik, Drnovšek, Uršič (L), Frece, Koncilija, Poljanšek, Burkeljca. Trener: Andrej Flajs.

  Vet4Pet Triglav: Sluga, Kafol, Josipovič, Kalan, Mohar, Karničar, Bolta, Šarec, Golc, Grmek, Pavlin, Verbič. Trener: Aleš Hribar

  V lokalnem derbiju sosedov na prvenstveni lestvici so se druge letošnje zmage veselili varovanci Andreja Flajsa, ki so z zmago prehiteli Kranjčane na tretjem mestu. Obe ekipi imata po 23 točk, vendar imajo Kamničani malenkost boljšo razliko v nizih.

  Domača ekipa je tekmo s Kranjčani začela v postavi Nik Drnovšek, Rok Podbregar, Gregor Frece, Miha Okorn, Jure Burkeljca, Ambrož Poljanšek in na liberu Marko Medved. V izenačenem prvem nizu so domačini do zmage prišli zahvaljujoč boljši igri v bloku in napadu. Ob slabšem sprejemu domače ekipe so gostje, ki jih vodi nekdanji trener Calcit Volleja Aleš Hribar, lažje prihajali do točk in so izid v nizih izenačili. Toda v tretjem nizu je Kamničanom uspevalo praktično vse. Skozi ves niz so ohranili visoko raven koncentracije, z uspešnimi servisi in blokom pa so nasprotniku prepustili le sedem točk.

  Na krilih zmage v tretjem nizu so domači odbojkarji začeli zelo motivirano in učinkovito tudi četrti niz, v katerem so si hitro priigrali pet točk prednosti. Nadaljevanje ni bilo več tako uspešno, toda v končnici so ob boljšem sprejemu in napadu vendarle vknjižili vse tri točke.

  »Pokazali smo najboljšo igro v dozdajšnjem delu sezone. Z zmago sem zelo zadovoljen. Ne bi izpostavljal posameznikov, saj so danes vsi igrali na visoki ravni. Prav je, da premagujemo ekipe, ki so za nami na lestvici, verjamem pa, da so moji igralci zelo motivirani premagovati tudi ekipe, ki so pred nami. Ampak kot poudarjam že vso sezono, zmage se gradijo z dobrim delom na treningih,« je bil ob uspehu svojih varovancev zadovoljen Andrej Flajs, trener druge ekipe Calcit Volleyja II.