Fantje niso pozabili igrati odbojke

    Odbojkarji Calcit Volleyja, ki bodo v nadaljevanju sezone po odstopu Marka Brumna igrali pod vodstvom Gašperja Ribiča, so že nekaj časa v običajnem ritmu treningov. Ribič, ki je po nekaj manj kot letu in pol spet prevzel kamniško prvo moško ekipo, je svojim varovancem namenil tri proste dni, pred zaključnim turnirjem pokala Slovenije, ki bo od 17. do 19. januarja v Kamniku, pa jih čaka le še tekma v Pliberku. V soboto, 11. januarja, se bodo v vnaprej odigrani tekmi 16. kroga srednjeevropske lige, pomerili z domačo SK Zadrugo Aich/Dob.

    Ena prvih nalog Gašperja Ribiča ob vrnitvi na klop državnih in pokalnih podprvakov je bila, da igralcem povrne izgubljeno samozaupanje. »Za začetek sem moral spoznati ekipo, ki sem jo resda na nekaj tekmah gledal, vendar je bilo to tudi vse. Za nami je nekaj treningov v minulem letu, nekaj smo jih opravili tudi že letos in še vedno smo v fazi spoznavanja. Prepričan sem, da fantje niso pozabili igrati odbojke, žal pa je prišlo po zelo dobrem začetku sezone do manjše krize, kar ni nič presenetljivega. Zakaj jim je ni uspelo prebroditi z Brumnom, ne vem, dejstvo pa je, da bo ekipo najprej potrebno dvigniti psihološko,« je po prvih treningih v novem letu dejal Ribič, ki ne bo odstopal od zastavljenih ciljev z začetka sezone.

    »Tekme na začetku sezone so pokazale, da gre za dobro sestavljeno ekipo, vendar bodo morali to fantje ves čas potrjevati na igrišču. Vsekakor od postavljenih ciljev ne odstopamo. Večjih sprememb v igri ne bo, čeprav imam določene zamisli, upam pa, da mi bo ekipo vrniti v tirnice, v katerih je v tej sezoni že bila. Časa do zaključnega turnirja pokala Slovenije ni veliko, imeli pa bomo le eno tekmo, in sicer v soboto v Pliberku. Po eni strani mi to celo bolj ustreza, po drugi strani pa ne bom imel ravno veliko priložnosti videti, kako fantje reagirajo na tekmah. Toda glede na to, da večino igralcev poznam že od prej, mi bo tudi to lahko v veliko pomoč,« se težavne naloge zaveda eden najbolj uspešnih trenerjev v zgodovini kamniškega kluba.

    Že sobotna tekma v Pliberku bo za Kamničane zelo pomembna, saj so si s porazom v Mariboru nekoliko pokvarili izhodišče v zaključku rednega dela srednjeevropske lige, v kateri so resda še vedno drugi, vendar sta jim zagrebška Mladost in SK Zadruga Aich/Dob tesno za petami. »Zavedamo se, da si v srednjeevropski ligi še nismo zagotovili mesta na zaključnem turnirju. Že zato bo tekma v Pliberku za nas toliko bolj pomembna. Do konca rednega dela so še štiri tekme in prav vse bo treba dobiti, da ne bomo na koncu trepetali za svojo usodo.«

    Seveda pa v kamniškem taboru vse bolj pogledujejo tudi proti zaključnemu turnirju pokala Slovenije. Z zmago v zadnji tekmi minulega leta so Mariborčani dobili krila, tako da bo Kamničanom v polfinalnem obračunu še težje, kot bi jim bilo sicer. »Mariborčani so zagotovo začutili, da smo ranljivi, vendar še vedno verjamem, da imamo bolj kakovostno ekipo. Če bomo na igrišče stopili samozavestno, tekmo pa odigrali kot znamo, jih lahko premagamo. Ne bo pa lahko, toda igramo doma in verjamem, da se bomo uvrstili v finale,« je odločen Ribič, ki bo v nadaljevanju sezone lahko računal tudi na hrvaškega blokerja Ivana Mihalja.