Eva Pavlović Mori najboljša slovenska igralka leta 2021

  V sklopu zaključnega turnirja za Pokal Slovenije v Ljubljani je Odbojkarska zveza Slovenije podelila priznanja najboljšim odbojkarjem in odbojkaricam ter najuspešnejšima trenerjema za leto 2021. Priznanje za najboljšo igralko je prejela podajalka Calcit Volleyja, Eva Pavlović Mori, za najboljšega trenerja v ženski odbojki pa trener Kamničank, Gregor Rozman.

   Odbojkarska zveza Slovenije je izbor za najboljše odbojkarje in trenerja leta izpeljala šestič. Ljubitelji odbojke so preko spleta oddali 2004 glasove, kar je največ doslej, svoje glasove pa so prispevali tudi člani Strokovnega sveta OZS.

  Za najboljšo slovensko odbojkarico leta je bila drugič zaporedoma izbrana Eva Pavlović Mori, ki je v lanski sezoni uspešno igrala v prvi turški, nato pa še v prvi francoski ligi, v letošnji pa za Calcit Volley. S slovensko reprezentanco je nastopila v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Leta 2019 je priznanje za najboljšo odbojkarico prejela Saša Planinšec, v letih 2017 in 2018 je bila najboljša Iza Mlakar, prvo priznanje leta 2016 pa je OZS podelila Tini Grudina, ko je še igrala za Kamničanke.

  Za najboljšega odbojkarja leta 2021 je bil izbran Klemen Čebulj, ki je priznanje osvojil že tretjo leto zapored. Čebulj je bil nosilec igre slovenske reprezentance, ki je navdušila s četrtim mestom v Ligi narodov in s še tretjo srebrno kolajno na evropskih prvenstvih, Korošec pa je zelo dobro igral tudi v poljskem prvenstvu. Pred tem je bil za najboljšega odbojkarja trikrat izbran Tine Urnaut.

  Najboljša odbojkarja na mivki je OZS izbirala drugič. Tako kot leta 2020 je tudi letos priznanje za najboljšo odbojkarico na mivki izbrana Tjaša Kotnik, ki se je s slovensko reprezentanco uvrstila v zaključni krog kvalifikacij za olimpijske igre, uspešno pa je nastopala tudi na turnirjih svetovne serije in osvojila dve odličji.

  V izboru za najboljšega odbojkarja na mivki je Vida Jakopina nasledil Rok Bračko, ki je osvojil naslov evropskega prvaka do 20 let, nase pa je opozoril tudi s srebrnim odličjem na turnirju svetovne serije v Ljubljani.

  Priznanje za najboljšega trenerja ženske ekipe za 2021 je prejel Gregor Rozman, ki je z odbojkaricami Calcit Volleyja osvojil naslov državnih prvakinj, s slovensko žensko člansko izbrano vrsto pa se je v srebrni evropski ligi veselil bronastega odličja. Za najboljšega trenerja moške ekipe je Strokovni svet OZS izbral Iztoka Kšelo, ki je s slovensko reprezentanco do 17 let postal evropski prvak.

  Gregor Rozman je najuspešnejši trener ženske ekipe v letu 2021