Dobra napoved za sredino tekmo z Nizozemci

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi šestega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za moške doma premagali Črnuče s  3:0 (15, 19, 12). V sredo, 9. novembra, bodo ob 20. uri, v športni dvorani Kamnik v prvem krogu pokala CEV gostili nizozemsko ekipo Lycurgus Groningen.

  Calcit Volley – Črnuče  3:0 (15, 19, 12)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Novak, Pevc.

  Calcit Volley: Planinšič 3, Mujanović 9, Vinkovič 3, Lazar, Klobučar 8, Košenina (L), Arsenoski, Okroglič, Sosa Sierra 15, Frece, Aponza 6, Pavlović 10. Trener; Matija Pleško.

  Črnuče: Mihelčič, Prevorčnik 2, Karadža Pevc (L), Verdinek (L), Rojnik 7, Oman 3, Sešek 4, Marovt 13, Jančič 1, Valenčič, Vilar, Ramšak 1, Češnovar 7. Trener: Iztok Kšela.

  Kamničani so po treh zmagah v srednjeevropski ligi po le dnevu počitka v državnem prvenstvu gostili Črnučane. Varovanci Iztoka Kšele so v dozdajšnjih petih tekmah doma s 3:2 premagali Merkur Maribor in Salonit Anhovo, v gosteh so bili boljši še od Fužinar SijMetala, praznih rok pa so ostali v ljubljanskem obračunu proti ACH Volleyju. Vse to so bili razlogi, da so varovanci Matije Pleška, za katere je po spet zaigral Sosa Sierra, resno pristopili tekmi. Temu primeren je bil tudi končni izid, o premoči domače ekipe pa govori podatek, da se je tekma končala v eni uri.

  Že v začetku prvega niza so si Kamničani na servis Pavlovića in bloku Nika Mujanovića priigrali šest točk prednosti (8:2). Do nove najvišje prednosti v uvodnem nizu so prišli z asom povratnika Luisa Sose Sierre, po novem bloku Mujanovića, spet je bil na servisu Pavlović, je bilo že 17:8. Črnučani so svoj zaostanek z asom Vida Ramšaka sicer zmanjšali na pet točk, to pa je bilo tudi vse, kajti v končnici niza so spet prevladovali kamniški odbojkarji. Tretjo zaključno žogo je izkoristil Daniel Aponza.

  V drugem nizu so se Črnučani razigrali, stekel jim je tudi servis in po asu Matica Češnovarja so prišli do treh točk prednosti. Ko je Aponza izid na deveti točki izenačil, prav tako z asom, je kazalo, da so se Kamničani vrnili v igro. Toda v novih težavah so se znašli na servis Luke Marovta. Črnuški odbojkarji so dosegli štiri zaporedne točke in šele po polminutnem odmoru so domačini spet vzpostavili ravnotežje. Dober servis Pavlovića je izkoristil Jan Klobučar, Calcit Volley pa je zaostajal le še za točko (14:15). Čeprav je Kšela vzel polminutni odmor, Kamničanov ni več zaustavil. Na 18. točki je z blokom Pavlovića sledilo izenačenje, do konca niza pa so Črnučani dosegli le še točko. Kar štirikrat so jih z blokom zaustavili domači odbojkarji, tudi z zadnjo točko v nizu, ko je bil uspešen Mujanović.

  Tretji niz se je začel podobno kot prvi. Na servis Pavlovića so Kamničani povedli z 8:2, z novim blokom, tokrat Sose Sierre, in napaki gostov že s 14:6. Črnučani so imeli veliko težav z zaključevanjem napadov, kajti kamniški blok je bil zanje pogosto previsok. Ko je Sosa Sierra zaključil kamniški napad iz druge linije, je bila tekma bolj ali manj dokončno odločena, kajti na semaforju je bilo že 18:8 za Calcit Volley. Niz je bil s tem odločen, tako kot uvodnega ga je zaključil Aponza.

  Izjavi po tekmi

  Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: “Tekmo s Črnučami smo izkoristili tudi kot pripravo na sredino tekmo v pokalu CEV. Prvič po treh tednih je na igrišče spet stopil Luis Sosa Sierra, ki do zdaj, razen sprejema servisa, ni treniral praktično nič. Zato smo ga preko današnje tekme skušali vrniti v igro in lahko rečem, da smo z njegovo igro lahko zadovoljni. Tudi drugi so igrali dobro, v napadu smo bili 60-odstotni, dali smo 13 blokov, v drugem nizu je sicer nekoliko padel sprejem, vseeno pa smo potem v končnici niza na dober servis Aponze tudi ta niz dobili.”

  Iztok Kšela, trener Črnuč: “Kamničani nas niso niti v enem trenutku podcenjevali, ves čas so igrali na polno, mislim pa, da je bilo z naše strani tudi malce preveč strahospoštovanja in od tu tudi veliko nepotrebnih lastnih napak. Če bodo Kamničani tudi v nadaljevanju prvenstva igrali podobno, lahko resno ogrozijo tudi ACH Volley. Je pa res, da naša ekipa ni pravo merilo zanje.”

  Galerijo Klemna Brumca si oglejte na povezavi.