Dobra igra nagrajena s tremi točkami

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi petega kroga Sportklub prve odbojkarske lige v svoji dvorani premagali Salonit Anhovo s 3:1 (19, -16, 14, 20). Že v torek, 2. novembra, bodo Kamničani v prihodnjem krogu domačega prvenstva, ob 20. uri, gostili Hišo na kolesih Triglav.

  Calcit Volley – Salonit Anhovo  3:1 (19, -16, 14, 20)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Valentar, Goznik.

  Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar 12, Purić 3, Kosmina, Gasparini, Klobučar 15, Siirilä 12, Brulec 4, Beravs, Plot (L), Mujanović 1, Pavlović 20. Trener: Matija Pleško.

  Salonit Anhovo: Boharev 7, Šarić (L), Jereb 1, Filiputti, Karnel 1, Jeklin, Lazar 5, Kavčič, Maretič, Radosavljević 14, Okroglič (L), Kovačič 1, Vrtovec, Ristić 13. Trener: Rade Dačović.

  Kamniški odbojkarji, ki so med tednom v vnaprej odigrani tekmi osmega kroga še drugič v letošnji sezoni ostali praznih rok proti aktualnemu državnemu prvaku Merkur Mariboru, so gostili vedno neugodni kanalski Salonit Anhovo. Tudi v prvi medsebojni letošnji tekmi je bilo tako, v drugem nizu so Kanalci nadigrali domačo ekipo, vendar so vse tri točke vendarle ostale v Kamniku.

  V prvem nizu so Kamničani na krilih Jana Klobučarja gostom pobegnili na tri točke (7:4), po bloku Danila Pavlovića, ki je po uvodni tekmi prvenstva z Mariborčani, po poškodbi spet začel tekmo, pa je bilo 10:6. Gostujoči trener Rade Dačović se je odločil za polminutni odmor, ki je sprva obrodil sadove, saj se je tri točke pozneje za isti korak odločil tudi Matija Pleško. Zanimivo, tudi domača ekipa je po njem dosegla tri zaporedne točke, zato je kanalski trener vzel še svoj drugi polminutni odmor, ki ni prinesel preobrata. Še več, na servis Mihe Bregarja so domačini povedli z 19:12, vendar jim visoka prednost še ni zagotavljala mirne končnice. Z uspešnim napadom so se jim Kanalci približali na tri točke zaostanka, toda po dveh blokih Tommija Siirilä in Danila Pavlovića so Kamničani prišli do šestih zaključnih žog. Drugo je s tretjim zaporednim kamniških blokom izkoristil Pavlović.

  Drugi niz so bolje začeli Kanalci, ki so s tremi zaporednimi točkami, zadnjo je z blokom dosegel Srečko Ristić, vodili s 5:2. V še večjih težavah so bili domači odbojkarji po novem bloku gostov, tokrat Marka Radosavljevića in asu Matica Vrtovca, saj so zaostajali že za pet točk (12:7). Tudi po drugem polminutnem odmoru so Kanalci dosegli še eno točko, ki so jo pred vstopom v končnico niza z uspešno serijo začetnih udarcev Vrtovca povečali na osem točk (22:14). Radosavljević je z asom izenačil na 1:1 v nizih.

  Izgubljeni niz je v začetku tretjega niza prebudil domačo ekipo, ki je na servis Jana Brulca, dosegel je tudi dva asa, povedla s 5:0. Do še večje prednosti so Kamničani prišli z novima asoma, Pavlovića (7:1) Siirilä (9:2). Še bližje vodstvu z 2:1 v nizih so bili varovanci Matije Pleška po novih dveh asih Brulca, ko je bilo na semaforju že 15:7 za Calcit Volley. Visoka prednost ni uspavala domačih odbojkarjev, ki so z blokom Bregarja in napaki gostov prišli že do neulovljivih 19:9. S svojim petim blokom na tekmi, skupaj desetim Kamničanov, je niz končal Siirilä.

  Najbolj izenačen je bil četrti niz. V njem so prvi do dveh točk prednosti prišli Kamničani (5:3), ko je bil dvakrat zaporedoma uspešen Jan Klobučar, a sta bili ekipi na šesti točki že izenačeni. Tako je bilo do desete točke, na servis Pavlovića pa so domačini prvič v četrtem nizu pobegnili za tri točke (13:10). Kamničani so vodili tudi s 16:12, a so se Kanalci po treh zaporednih točkah vrnili v igro, vendar ne za dolgo. Na servis Žana Beravsa in z blokom Pavlovića je bilo pred vstopom v končnico niza spet plus štiri za Calcit Volley (20:16). V končnici niza so domači odbojkarji tekmo mirno pripeljali do konca. Z asom Pavlovića so prišli do petih zaključnih žog, tudi po zaslugi predolgega servisa Radosavljevića so izkoristili drugo.

  Izjavi po tekmi

  Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »Praviloma tekme solidno odpiramo, spet pa smo imeli krizo v drugem nizu, kar pomeni, da je zadeva psihološko pogojena. Je pa res, da smo do zdaj igrali proti dobrim nasprotnikom, ko se je kakšen padec zbranosti prej poznal, kot na tekmah, ki smo jih dobili. Seveda to ne pomeni, da je raven odbojke na teh tekmah nizek. Mene je presenetil, to velja tudi za nocojšnjo tekmo. Vesel sem za Klobučarja, ki trenira po prilagojenem programu, da se potem sestavi s pomočjo protibolečinskih tablet in je spet odigral eno vrhunsko partijo in je bil pravi vodja na igrišču. Veseli me tudi, da je Pavlović odigral celo tekmo, kljub težavam, ki jih ima s hrbtom in tudi on je na tabletah, kar me sicer skrbi, sem pa vesel novih treh točk, ki so izredno pomembne v tem boju v slovenskem prvenstvu.«

  Rade Dačović, trener Salonit Anhova: »Če bi vse tekme igrali, kot smo igrali v drugem nizu, bi bili verjetno zdaj v vrhu prvenstvene lestvice. Težimo in treniramo zato, da bi ohranili našo igro, se pravi napadalno, taktično. Sicer pa vse čestitke Kamničanom za zmago. Opravičili so vlogo favorita, čeprav je bilo breme večje na njihovi strani. Strinjam se, da bi lahko igrali bolj sproščeno, mislim, da imamo sami pri sebi velika pričakovanja, vendar upam, da se bo naše delo prej ali slej obrestovalo.«