Diko Purić odslej v črno-belem dresu

    Po Martinu Kosmini so odbojkarji Calcit Volleyja dobili še svojo drugo letošnjo okrepitev. Na današnjem prvem zboru pod vodstvom novega trenerja Gregorja Jerončiča bo med igralci tudi 27-letni Diko Purić, ki je zadnjih šest sezon igral za ACH Volley, bil pa je tudi občasni slovenski reprezentant. Med drugim je bil član slovenske reprezentance, ki je leta 2016 v svetovni ligi zmagala v Nemčiji.

    »S Kamničani sem bil v pogovorih že dlje časa, tokrat pa se je pokazala priložnost za sodelovanje. Zame je zgodba z ACH Volleyjem končana, čas je, da začnem novo, Calcitovo, in se je že zelo veselim. Večino igralcev že poznam, z njimi sem igral pri ACH-ju in v reprezentanci, tako da je bila odločitev o prestopu toliko lažja. Všeč mi je ekipa, ki nastaja v Kamniku,« je ob prihodu v Calcit Volley dejal 202 cm visoki bloker, ki je v zadnjih šestih sezonah z Ljubljančani osvojil prav toliko naslovov državnega prvaka.

    »Motivacija bo enaka, kot je bila v ACH-ju, se pravi, zmagati na vsaki tekmi v vseh tekmovanjih, v katerih bomo igrali. Zagotovo pa bodo derbiji z Ljubljančani nekaj posebnega, seveda pa upam, da bomo mi bolj uspešni. Upam, da bom ekipi prinesel svežo energijo, predvsem na treningih, saj se po treningih poznajo tekme. Najbolj pomembno bo, da bomo resno in dobro trenirali, kajti potem Ljubljančanom ne bo lahko,« je prepričan Diko Purić, ki se veseli sodelovanja z Gregorjem Jerončičem, enim najboljših slovenskih blokerjem vseh časov.

    »Zame bo to super izkušnja, sodelovati z Jerončičem, saj vsi poznamo njegove igralske dosežke. Lahko se samo veselim, da se bom učil od nekoga, ki je ustvaril takšno igralsko kariero,« je še dejal novinec v kamniškem dresu, ki je poleg odbojke tudi redno zaposlen kot podatkovni znanstvenik. Tudi zato poleti ne bo imel ravno veliko počitka, vseeno pa upa, da mu bo uspelo organizirati vsaj krajši oddih.