Črnuška ekipa malenkost boljša

  Odbojkarji druge moške ekipe Calcit Volleyja so v tekmi tretjega kroga 1B. DOL za moške doma izgubili s Črnučami z 1:3 (-23, 24, -20, -22). V prihodnjem krogu bodo Kamničani v soboto, 21. oktobra, ob 19. uri, gostovali v Kostanjevici na Krki.

  Calcit Volley II – Črnuče  1:3 (-23, 24, -20, -22)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje Stahovica, gledalcev 60, sodnika: Strmčnik, Rozman.

  Calcit Volley II: Podbregar 9, Podobnik 25, Medved (L), Sladič, Okorn 10, Drolc, Drnovšek, Poljanšek 7, Blaževič 6, Burkeljca, Jensterle 3. Trener: Gašper Ribič.

  Črnuče: Travnik, Mihelčič 4, Mivšek 14, Rutar, Prevorčnik 17, Kosanc 9, Čučulović (L), Vindišar 10, Žolnir, Lenič 4, Rojc, Hribar, Elikan 1, Češnovar 6. Trener: Miha Kikelj.

  Črnučani so še lani igrali med najboljšimi osmimi ekipami v Sloveniji, medtem ko je druga kamniška ekipa prevladovala v 2. DOL. Po dveh odigranih krogih v letošnji sezoni so bile Črnuče še brez poraza, točko jim je v klubskem obračunu odvzela njihova druga ekipa, zato pa so visoko premagali Kostanjevico na Krki. Medtem so varovanci Gašperja Ribiča po zmagi v uvodnem krogu proti Brezovici minulo soboto pošteno namučili Šempetrane in osvojili točko. Tudi nocoj so bili proti Črnučam blizu ugodnejšemu izidu, toda naredili so preveč lastnih napak, prav tako so bili premalo učinkoviti v napadu, rezerve pa so bile tudi na sprejemu. Vse to so gostje izkoristili in prišli do zaslužene zmage.

  Domači odbojkarji, ki še naprej igrajo brez poškodovanega Gregorja Freceta, so odlično začeli uvodni niz, saj so na servis Roka Podbregarja gostom pobegnili za šest točk (11:5), prednost pa so bolj ali manj uspešno branili vse do končnice niza. Po uspešnem napadu Tea Podobnika so vodili tudi z 19:14, nato pa so jih Črnučani počasi, a vztrajno dohitevali. Čeprav je bilo po bloku Ambroža Poljanška še 22:19 za domačo ekipo, so jo z dvema zaporednima blokoma Juša Vindišarja Črnučani prehiteli (22:23), v napeti končnici pa so izkoristili svojo drugo zaključno žogo.

  V drugem nizu si nobena ekipa ni priigrala večje prednosti, v končnici niza pa so Črnučani s tremi zaporednimi točkami povedli s 23:21. Prav tako so prišli do dveh zaključnih žog, ki so ju Kamničani ubranili, drugo Poljanšek z blokom. Za prvo zaključno žogo je z novim blokom poskrbel Urban Blaževič, izenačenje v nizih pa je potrdil Podobnik.

  V tretjem nizu domači ekipi nikakor ni stekel servis, padli so tudi na sprejemu, kar so Črnučani izkoristili in povedli z 10:4. Tudi po polminutnem odmoru domačega trenerja Ribiča se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, tako da so gostje prišli do zanesljive zmage. Podobna zgodba se je ponovila v drugi polovici četrtega niza, saj so v prvi Kamničani večinoma vodili, največ z 10:7. Pri izidu 15:14 je črnuška ekipa prišla do svojega prvega vodstva v četrtem nizu, nato pa je na servis Vindišarja dosegla še tri zaporedne točke, zadnjo z asom. Čeprav so se jim domačini v končnici niza približali le na točko zaostanka, ko je bil v napadu uspešen Miha Okorn, do preobrata ni prišlo. Usodo domače ekipe je zapečatil Luka Mivšek.